Vairuotojas iš Rusijos Lietuvoje greitį viršijo 30 kartų per metus

  • Teksto dydis:

Kelyje „Via Baltica“ policijos pareigūnai antradienį sulaikė 30 kartų per metus greitį viršijusį vairuotoją iš Rusijos.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai kelyje patruliavo viešai, jų tarnybiniame automobilyje įrengta sistema, realiu laiku nuskaitanti automobilių valstybinių numerių ženklus, akimirksniu tikrinanti užfiksuotus pažeidimus, automobilio techninės apžiūros ir draudimo dokumentų galiojimą bei greičio viršijimo atvejus, užfiksuotus stacionariais greičio matuokliais. Ji trumpai vadinama ANPR įranga.

Policija pranešė, kad pareigūnų naudojama įranga suveikė, kai policijos automobilis prasilenkė su keleiviniu mikroautobusu „Mercedes-Benz Sprinter", Rusijos Karaliaučiaus valstybiniais numerio ženklais.

Remiantis duomenų bazės informacija paaiškėjo, kad per metus kelyje „Via Baltica" šis automobiliais stacionariais greičio matuokliais užfiksuotas net 30 kartų viršijęs leistiną greitį.

Keleivius pervežančio autobusiuko vairuotojas, 29 metų vyras, paaiškino, kad užsiima žmonių pervežimo verslu – iš Karaliaučiaus į Vilniaus Gariūnų turgavietę vežioja žmones apsipirkti.

Policijos teigimu, dėl to, kad tokiame pavojingame kelyje greitį viršijo net 30 kartų ir rizikavo daugelio žmonių gyvybėmis, vyras reagavo ramiai. Vairuotoją nustebino tik tai, kad pareigūnai užfiksavo šiuos greičio viršijimo atvejus, ir juos sugebėjo identifikuoti turima įranga. Pažeidėjas net nenumanė, kad gali būti sulaikytas, nes vairavo ne Lietuvoje registruotą automobilį.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai dėl visų galiojančių pažeidimų surašė dešimtis administracinių teisės pažeidimų protokolų. Visais atvejais greitis buvo viršytas nuo 20 iki 40 kilometrų per valandą, už tai nenumatytas teisės vairuoti atėmimas, tačiau 30 kartų greitį viršijusiam vyrui skirta 300 eurų piniginė baudą.

Lietuvos kelių policijos tarnyba teigia tirianti visus leistino greičio viršijimo atvejus, nepriklausomai nuo to, kokioje šalyje užregistruotas automobilis. Šiemet apie pusė tūkstančio užsieniečių buvo patraukti administracinėn atsakomybėn dėl leistino greičio viršijimo daugiau kai 20 kilometrų per valandą, aštuoniais atvejais pažeidėjams buvo atimta teisė vairuoti transporto priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Prisiskraide rusu keliu gaidelis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių