Policija prašo pagalbos: pigiau nusipirkti kompiuterį nusprendęs vyras tapo sukčiaus auka

  • Teksto dydis:

Gerokai pigiau kompiuterį nusprendęs įsigyti jaunas vyras liko ne tik be pinigų, bet ir be prekės. Pareigūnai prašo pagalbos surandant sukčiavimu įtariamą pardavėją.

Kai 21 -nerių metų šiaulietis panoro įsigyti gerą kompiuterį dvigubai pigiau nei reali jo vertė, pažįstama jam pasiūlė pasinaudoti vieno užsienyje esančio vilniečio paslaugomis, kuris kompiuterį gali parūpinti daug pigiau, rašoma Šiaulių apskrities policijos feisbuke.

Pasiūlymas buvo viliojantis ir vaikinas juo susigundė, pamiršęs seną gerą išmintį – nemokamas sūris būna tik pelėkautuose.

Internetu užmezgęs pažintį su tuo metu, įtariama, Graikijoje buvusiu vilniečiu, praėjusių metų rugsėjį vaikinas jam už pageidaujamą įsigyti kompiuterį pervedė 650 eurų ir pradėjo laukti pirkinio. Po mėnesio šiauliečiui nesulaukus nei prekės, nei grąžinamų pinigų, o pardavėjui neatsiliepiant telefonu, vaikinas kreipėsi į policiją. Šiaulių miesto ir rajono policijos tyrėjai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

Iš pradžių jiems pavyko užmegzti ryšį su 26 metų kompiuterį parūpinti žadėjusiu Dariumi Pranckevičiumi, kuris bandė meluoti, kad pinigus grąžino, vėliau – kad grąžins. Paskui su pareigūnais nei jis, nei artimieji bendrauti nepanoro.

Įtariama, kad vyras yra užsienyje, tik nežinoma – kurioje šalyje. Tad tyrėjai prašo visuomenės pagalbos, nustatant D. Pranckevičiaus gyvenamąją vietą.

Turinčius informacijos, kur vyras pastaruoju metu yra, tyrėja Regina Kaurazaitė prašo susisiekti telefonais 8 700 61450, 8 673 673949 arba el. paštu regina.kaurazaite@policija.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patikslinimas

Patikslinimas portretas
Nenori bendrauti? Yra daug priemonių, kad panorėtų bendrauti. Paklauskit buvusių Lukiškių berniukų, paaiškins plačiau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių