Policija: pranešimų apie karantino tvarkos pažeidimus Lietuvoje vis daugėja

Lietuvos policija antradienio parą sulaukė 255 pranešimų dėl žmonių, pažeidžiančių izoliacijos taisykles ir įmonių nesilaikančių nustatytos karantino tvarkos.

Lietuvos policijos atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad didžioji dalis pranešimų yra susiję su saviizoliacijos nesilaikymu, o karantino tvarkos nesilaikančias įmones pareigūnai pirmiausia bando perspėti žodžiu.

„Su karantino nesilaikančiomis įmonėmis taip pat yra bandoma susisiekti ir perspėti, o informacija perduodama Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui“, – trečiadienio rytą sakė R. Matonis.

Pranešimų apie izoliacijos nesilaikymą ir karantino tvarkos pažeidimus Lietuvoje vis daugėja. Sekmadienį tokių pranešimų buvo užfiksuota 50, pirmadienį – 135, o antradienį – 255.

Lietuvoje įvedus karantiną uždrausta prekyba visose parduotuvėse, išskyrus prekiaujančias maisto prekėmis ar vaistais, taip pat maisto produktais leidžiama prekiauti turguose.

Barams ir kavinėms uždrausta veikti, išskyrus teikiant maistą išsinešimui.

Visai sustabdyta SPA centrų, kirpyklų, grožio salonų veikla. Uždaryti kazino ir lošimų automatų salonai.

Visiems iš užsienio grįžusiems žmonėms ir asmenims, kuriems įtariamas koronavirusas, privaloma izoliuotis dviejų savaičių laikotarpiui.

Dėl izoliacijos ar karantino taisyklių pažeidimų Nacionalinis visuomenės sveikatos centras gali skirti pažeidėjams administracines nuobaudas, taip pat, pasitelkus policiją, pradėti baudžiamąjį procesą.

Izoliaciją pažeidžiantiems asmenims gali būti taikoma ir priverstinė izoliacija arba hospitalizacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kestas

Kestas portretas
Kodel dirba dideles imones,pvz kaio ikeja kazlu rudoje,,mantinga marijampole,tukstanciai zmoniu vienoje patalpoje,plius dar veziojami i darba susigrude autobuse,,kodel?

.......

....... portretas
Nieko papeliai pas šita kur su garsiakalbiu.

GRUBUS PAŽEIDIMAS

GRUBUS PAŽEIDIMAS portretas
O KUR ŽIŪRI INSTITUCIJOS IR LEIDŽIA PREKYBOS TINKLAMS, VAISTINĖMS PREKIAUTI NE MAISTO PREKĖMIS???????????? VISUS UŽDARĖ, O LOBISTAI KRAUNASI MILIJONUS
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių