Policija ieškos melagingų gandų apie „Swedbank“ skleidėjų

Lietuvos Kriminalinės policijos biuras ieškos, kas paskleidė melagingus gandus apie pelningai dirbančio, vieno didžiausių Lietuvoje komercinių bankų „Swedbank“ neva patiriamas problemas.

Kriminalinės policijos biuro atstovas Audrius Valeika Lietuvos radijui patvirtino, kad tyrimas bus atliekamas.

„Visi ikiteisminiai tyrimai pradedami, ir stengiamasi nustatyti įtariamuosius. Ir šitas tyrimas bus neiškirtinis: bus atliekami Baudžiamojo proceso kodekse nustatyti veiksmai ir bandoma nustatyti įtariamuosius“, - sakė A. Valeika.

Banko „Swedbank“ atstovas spaudai Saulius Abraškevičius teigė, kad bankas jau kreipėsi į policiją.

„Mes jau surinkome medžiagą ir pateikėme pareiškimą policijai. Tikimės, kad bus inicijuotas ikiteisminis tyrimas, kurio metu bus bandoma atsakyti, kas skleidžia gandus, kokie yra motyvai tokiai dezinformacijai. Tai yra visuomenės dirginimas ir bandymas paskleisti paniką“, - Lietuvos radijui sakė „Swedbank“ atstovas.

Tai jau ne pirmas kartas, kai platinami melagingi pranešimai apie „Swedbank“ - 2011-ųjų gruodį Latvijoje buvo pasirodę gandų, neva užsidaro „Swedbank“ Švedijoje, areštuoti Estijos ir Švedijos „Swedbank“ bankų vadovai. Lietuvos portaluose tuomet taip pat buvo pranešimų apie neva „Swedbank“ patiriamus sunkumus.

Tuomet „Swedbank“ Lietuvoje kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą (VSD), siekiant sustabdyti gandų plitimą ir nustatyti jų šaltinius.


Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB “BNS” sutikimo draudžiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rit Tamasauskiene, Gamyklos 19-19 Mazeikiai

Rit Tamasauskiene, Gamyklos 19-19 Mazeikiai portretas
Laba Siena Seniai norejau issiaiskinti, model negaliu pervesti paprasto pavedimo is Swedbanko savo saskaitos, siandien pradejau 9:30 iki dabar niekaip nesigauna, keiciasi tinklapio vaizdas, negaliu patvirtinti ir panasiai. Matau sitoj vietoj didele problema. Arba mano kompiuteryje kazkas isilauze arba nezinau. Noresiu ateityje patvirtinimo, kad Swedbank absoliuciai atsakingi it CIA ju kaltes nera. Siuo metu dirbu UK
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių