Po gaudynių pasieniečiai sulaikė kontrabandininkus

Lietuvos pasienyje su Rusija abiejų šalių pasieniečiai surengė cigarečių kontrabandininkų gaudynes. Jų metu VSAT pareigūnams talkino ir policija. Iš viso sulaikyti šeši įtariamieji, 10 tūkst. pakelių rūkalų ir automobilis, kuriuo gabenta kontrabanda. Rusijos pasieniečiai sulaikė dar vieną kontrabandininką.

Antradienį vakare ties Jurbarko rajono Kazikėnų kaimu išsidėstę VSAT Pagėgių rinktinės Imuniteto skyriaus, Specialiosios paskirties būrio, Viešvilės užkardos pasieniečiai bei Jurbarko policijos pareigūnai iš toliau naktinio matymo prietaisais pastebėjo du asmenis. Jie dvejomis rogėmis iš Rusijos Nemuno ledu į Lietuvos pusę atitempė dėžių krovinį. Neabejota, kad tai - kontrabandinės cigaretės.

Lietuvos krante rūkalai buvo žaibiškai sukrauti į privažiavusį lengvąjį automobilį „Audi 100“. Juos atgabenę asmenys pasuko Rusijos kranto link.

Tolėliau buvę ir sulaikymo operaciją pradėję pareigūnai stabdė iš įvykio vietos dideliu greičiu sprukusį automobilį. Jo vairuotojas nepakluso pasieniečių reikalavimui, tačiau VSAT pareigūnai numatė ir tai - ant kelio jie patiesė dygliuotą priverstinio stabdymo juostą, vadinamąjį „ežį“. Bėglys jį pervažiavo juostą ir pradurtomis padangomis sustojo už maždaug 400 metrų. Atskubėję pareigūnai sučiupo „Audi“ vairavusį vyrą, 23 metų tauragiškį.

Informaciją apie rogėmis gabenusių asmenų judėjimą VSAT pareigūnai perdavė kolegoms Rusijoje.

Tuo pačiu metu kitos pareigūnų grupės ėmė gaudyti nuo Nemuno pakrantės sprukusius kontrabandininkų talkininkus ir „žvalgus“. Tris bėglius pasieniečiai sulaikė iškart, dar du - Kazikėnų kaimo prieigose. Visi jie, kaip ir vairuotojas, yra Tauragės gyventojai. Sulaikytųjų amžius - nuo 17 iki 29 metų.

Tauragiškio vairuotame „Audi 100“ aptikta 20 dėžių cigarečių „Saint George Lights“. Visi 10 tūkstančių pakelių rūkalų buvo paženklinti rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Visi sulaikytieji dviem paroms uždaryti į areštinę.

Netrukus Rusijos pasieniečiai informavo, kad savo krante sulaikė asmenį, rogėmis gabenusį rūkalus per Nemuną į Lietuvą.

Dėl kontrabandos VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Automobilis ir juo gabentas rūkalų krovinys laikinai saugomi Viešvilės užkardoje.


Šiame straipsnyje: kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių