Pasieniečių įtarimai pasitvirtino: įkliuvo vairuotojas su suklastotais dokumentais

  • Teksto dydis:

Kybartų automobilių kelių pasienio kontrolės punkte (PKP) VSAT pareigūnams įkliuvo jaunas vyras, kurio vairuotame visureigyje rasti rusiški valstybinio numerio ženklai bei, įtariama, suklastotas transporto priemonės registracijos liudijimas.

Šeštadienio naktį tarp iš Lietuvos į Rusiją, Kaliningrado sritį, vykstančių automobilių, kuriuos Kybartų PKP tikrino VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kybartų pasienio užkardos pareigūnai, buvo ir Lietuvoje registruotas visureigis „Toyota Land Cruiser“.

Jį vairavęs 28-erių Lietuvos pilietis pateikė savo ir automobilio dokumentus. Didelę patirtį turintiems ir profesinės nuojautos nestokojantiems pasieniečiams šis vairuotojas sukėlė įtarimą.

Patikrinus jo automobilį buvo rasti rusiški transporto priemonės numeriai ir tos šalies automobilio registracijos liudijimas – įtariama, suklastotas (visiška klastotė).

Paaiškėjo, kad vairuotojas turi Lietuvos ir Rusijos pilietybes, savo gyvenamąją vietą deklaravęs Kaliningrado srityje.

Tikėtina, jog visureigiu į Lietuvą ir kitas Europos  Sąjungos valstybes jis būtų važinėjęs su lietuviškais numeriais, taip išvengdamas ES sankcijų Rusijai.

O Kaliningrado srityje tą patį automobilį būtų eksploatavęs jau su rusiškais numeriais ir naudodamasis suklastotu automobilio registracijos liudijimu.

Pagėgių pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimu tokiu dokumentu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras.

Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Dvigubą pilietybę turintis vyras buvo sulaikytas, o jo automobilis laikinai saugomas viename iš VSAT Pagėgių pasienio rinktinės padalinių.

Po apklausos visureigio vairuotojas buvo paleistas, prokurorui nusprendus procesą užbaigti baudžiamuoju įsakymu.

Bus kreiptasi į teismą ir siūloma už padarytą nusikalstamą veiką Kaliningrado srities gyventojui skirti 1 700 eurų baudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

く⁠コ⁠:⁠彡

く⁠コ⁠:⁠彡 portretas
Paskutiniu metu "mistiškai"padaugėjo automobilių, su įvairių ES šalių valstybiniais numeriais,kurie keliuose elgiasi itin neadekvačiai.Arba užkliūva už akies,kad tas pats auto,su tais pačiais apgadinimais,tik vieną dieną numeriai vokiški,o kitą dieną jau ispaniški....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių