Pasieniečių budrumą tikrinusiam BMW vairuotojui – rimti nemalonumai

  • Teksto dydis:

Antradienį pasieniečiai sulaikė bulgarą, kuris pateikė jiems suklastotą vairuotojo pažymėjimą, nors turėjo tikrą galiojantį dokumentą, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Antradienį apie 22 val. Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinti sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį automobilį „BMW X5“. 2011 metų laidos visureigį Bulgarijos numeriais vairavo 46-erių šios šalies pilietis.

Dokumentų patikros metu jis pateikė esą savo vardu išduotą Jungtinės Karalystės vairuotojo pažymėjimą. Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad šis dokumentas yra klastotė.

Bulgaras buvo sulaikytas ir pristatytas į Kalvarijos užkardą. Apklausos metu jis gerokai nustebino pasieniečius, išsitraukęs galiojantį savo vardu išduotą bulgarišką vairuotojo pažymėjimą. Bulgaras paaiškino ir motyvus, kodėl iškart jo neparodė – esą prieš Lietuvos pasieniečius norėjo pasipuikuoti turįs Jungtinės Karalystė dokumentą bei patikrinti pareigūnų budrumą.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Trečiadienį ryte bulgaras tebebuvo apklausiamas Kalvarijos užkardoje. Ten pat saugomas ir jo vairuotas „BMW X5“.


Šiame straipsnyje: BMWpasienisdokumento klastotė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių