Pasieniečiams su nelegaliais rūkalais įkliuvo du vyrai, vienas jų – jau trečią kartą šiais metais

  • Teksto dydis:

Švenčionių rajone pasieniečiams įkliuvo 2 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių gabenę vietinis gyventojas ir Latvijos pilietis. Abu sulaikytieji yra žinomi VSAT pareigūnams dėl anksčiau padarytų analogiškų pažeidimų, o latvis šiemet su neteisėtu kroviniu nutveriamas jau trečią kartą.

Antradienio naktį ties Švenčionių rajono Vigadkos kaimu patruliavę Vilniaus pasienio rinktinės Švenčionių užkardos pasieniečiai tamsoje pamatė mišku einančius du vyrus su nešuliais. Nuo šios vietos iki Lietuvos ir Baltarusijos sienos – apie 150 metrų.

Abu nešikus su įkalčiais sučiupę VSAT pareigūnai greitai išsiaiškino, kad vienas iš sulaikytųjų yra 34 metų Švenčionių gyventojas, kitas – 46-erių Latvijos pilietis. Kaip teigiama VSAT pranešime, pažeidėjai yra žinomi pasieniečiams: lietuvis su nelegaliais rūkalais buvo įkliuvęs prieš šešerius metus, o latvis vien šiemet yra sulaikomas jau trečią kartą. Vyrai taip pat neturėjo privalomų pasieniečių leidimų būti šioje vietovėje nužymėtoje valstybės sienos apsaugos zonoje.

Patikrinus vyriškių neštus keturis ryšulius paaiškėjo, kad juose kontrabandininkai gabeno 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Rūkalų vertė, įskaitant privalomus Lietuvoje sumokėti mokesčius, yra daugiau kaip 7 tūkst. eurų.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką Švenčionių rajono gyventojui ir Latvijos piliečiui pradėtos administracinės teisenos. Švenčioniškiui gresia bauda nuo 4 tūkst. iki 6 tūkst. eurų, o latviui už pakartotinį nusikaltimą – bauda nuo 5,2 tūkst. iki 6 tūkst. eurų.

Už pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą lietuviui gresia įspėjimas arba bauda nuo 40 iki 90 eurų, o latviui, tokį pažeidimą šiemet padariusiam pakartotinai, teks mokėti baudą nuo 90 iki 170 eurų.

Po apklausos abu vyrai paleisti. Jiems įteikti šaukimai atvykti į Švenčionių pasienio užkardą administracinių bylų nagrinėjimui. Šiame VSAT padalinyje saugomi ir neteisėtai gabenti rūkalai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių