Pasieniečiai vėl nefiksavo bandymų neteisėtai kirsti sieną iš Baltarusijos

Pasieniečiai po kelių dienų pertraukos pastarąją parą vėl nefiksavo bandymų neteisėtai kirsti sieną iš Baltarusijos.

Kaip trečiadienį informavo Valstybės sienos apsaugos tarnyba, tai jau šešta tokia para gruodį ir šešta nuo rugpjūčio 3-iosios, kai VSAT pareigūnams buvo suteikta teisė nepriimti neteisėtai į Lietuvą bandančių patekti užsieniečių.

Nė vienas migrantas į Lietuvą iš Baltarusijos nebandė patekti ir praėjusį trečiadienį bei ketvirtadienį, gruodžio 15 bei 16 dienomis, taip pat gruodžio 7, 10, 14–16 dienomis. Iki tol paskutinį sykį bandymų kirsti nefiksuota birželio 25 dieną.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių antradienį taip pat nebuvo. Pranešama, jog antradienį vėlai vakare ties Varėnos rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššauta signalinė raketa.

Nuo rugpjūčio pradžios pasieniečiai apgręžė daugiau nei 8 tūkst. užsieniečių, tačiau kai kuriais atvejais tai gali būti pakartotinai sieną kirsti bandę tie patys žmonės.

Tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiai praėjusią parą nenaudojo, sienos kontrolė Lietuvos pusėje toliau vykdoma sustiprintų režimu.

Į Lietuvą šiemet pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kujis

Kujis portretas
Kuo greitesne teroristu deportacija dar gali laikinai sustabdyti "amaro" judejima i ES.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių