Pasieniečiai ramino registracijos centre susipykusius gruzinus ir vietnamiečius

  • Teksto dydis:

Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje pasieniečiams teko raminti susikivirčijusius Gruzijos ir Vietnamo piliečius.

Kaip šeštadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, konflikto priežastimi tapo tai, kad gruzinai nenorėjo tvarkyti bendro naudojimo patalpų, o vietnamiečiai juos primygtinai ragino laikytis tvarkos. Besiaiškinant santykius vienam gruzinui praskelta galva, o vietnamiečiui sumušta nosis.

Incidentas įvyko penktadienį sulaikytų neteisėtų migrantų bendrabutyje. Pagal nustatytą tvarką, bendro naudojimo patalpas čia pagal grafiką tvarkyti turi patys gyventojai. Jiems privalu pasirūpinti švara koridoriuje, virtuvėje, sanitariniuose mazguose.

Penktadienį tai daryti priklausė porai Gruzijos piliečių. Šie nepanoro tvarkytis ir bandė pareigas priverstinai permesti ten pat gyvenantiems Vietnamo piliečiams. Šie gruzinus ragino laikytis nustatytos tvarkos ir sutvarkyti patalpas. Žodis po žodžio įsiplieskė konfliktas. Į jį sugužėjo daugiau abiejų konfliktavusių pusių tautiečių. Kilusį susistumdymą išsklaidė pasieniečiai, tačiau vietnamiečiai spėjo vienam gruzinui praskelti galvą, gruzinai vienam vietnamiečiui sumušė nosį.

VSAT pareigūnai į URC iškvietė greitąją medicinos pagalbą, tačiau į gydymo įstaigą nukentėjusiųjų vežti neprireikė.

Užsieniečių registracijos centras yra specializuotas VSAT padalinys, skirtas laikyti sulaikytus užsieniečius ir teismo arba Migracijos departamento sprendimu laikinai apgyvendinti prieglobsčio prašytojus, vykdyti užsieniečių grąžinimą bei išsiuntimą iš Lietuvos.

Šiuo metu URC yra apgyvendintas 101 prieglobsčio prašytojas ir neteisėtas migrantas. Daugiausiai tarp jų yra Rusijos piliečių - 26, kurių didžioji dauguma yra čečėnų tautybės. Centre taip pat yra 13 Vietnamo piliečių, po 8 armėnus ir gruzinus, taip pat kitų valstybių piliečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ciurku nusikalteliai suguzejo y litchujanija,

Numas

Numas portretas
Tuos ir anuos vyti is kur atsibaste.

nepasidalino pasalpu?

nepasidalino pasalpu? portretas
....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių