Pasieniečiai praėjusią parą apgręžė 13 neteisėtai sieną kirsti bandžiusių migrantų

Sekmadienį pasieniečiai apgręžė 13 į Lietuvą iš Baltarusijos bandžiusių patekti neteisėtų migrantų, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Į Lietuvą iš Baltarusijos dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių sekmadienį nebuvo.

Kaip pranešė VSAT, tuoj po vidurnakčio skirtingu metu ties Švenčionių rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššautos dvi signalinės raketos, o ties Varėnos rajonu – viena.

Sekmadienį vėlai vakare ties Varėnos rajonu kitoje sienos pusėje buvo paleistas vienas šūvis. Prieš vidurnaktį į pirmadienį ties Švenčionių rajonu buvo iššautos dar dvi signalinės raketos.

Anksčiau praėjusią savaitę šeštadienį ir penktadienį VSAT neįleido po tris asmenis, ketvirtadienį – 14. Trečiadienį ir antradienį nebuvo atvejų, kai Lietuvos pasieniečiams būtų tekę neįsileisti iš Baltarusijos ėjusių migrantų. Pirmadienį jų apgręžta 17.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą nepateko beveik 8,4 tūkst. Dalis užsieniečių į šalį patekti bandė ne po vieną kartą.

Vien tik šiemet tokių užsieniečių buvo beveik 300.

Tarnybinių ginklų pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių