Pasieniečiai po gaudynių sulaikė tris kontrabandininkus ir 16 tūkst. pakelių cigarečių

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai sekmadienio naktį Šalčininkų rajone po gaudynių sulaikė tris kontrabandines cigaretes gabenusius vyrus ir 16 tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), Gintaro Žagunio pasienio užkardos pareigūnai tąnakt po vidurnakčio ties Norviliškių kaimu pastebėjo dideliu greičiu tamsoje išjungtomis šviesomis važiuojantį automobilį „Audi A6 Avant“ lietuviškais registracijos numeriais.

Pareigūnams nusivijus automobilį, šio vairuotojas nusuko į žvyrkelį ir toliau važiavo dideliu greičiu. Netrukus automobilis sustojo prie vieno namo kiemo ir iš jo iššoko trys vyrai, kurie pradėjo bėgti.

„Už 300 metrų vieną tamsoje bandžiusį pasislėpti vyrą prisivijo tarnybinis aštuonerių metų vokiečių aviganis Praidas. Pasieniečiai pažeidėją, kuris kelis kartus ignoravo jų reikalavimus sustoti, sulaikė“, – rašoma tarnybos pranešime.

Nustatyta, kad sulaikytasis – 21 metų amžiaus Šalčininkų rajono gyventojas.

Kiti du bėgliai buvo sulaikyti už maždaug pusantro kilometro nuo palikto automobilio, ties Daulėnų kaimu – 26-erių ir 32-ejų Šalčininkų rajono gyventojai ten slėpėsi griovyje.

Paliktame automobilyje pareigūnai aptiko 32 dėžes, kuriose buvo 16 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Lietuvoje tokio krovinio vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia apie 59 tūkst. eurų.

Po apklausų visi sulaikytieji buvo paleisti, jiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
valdmafija kovoja su prekyba nuodais kurie kenkia zmogui o patys sekmingai per prekybos tinklus ja platina ir tam pritaike termina k o n t r a b a n d a nekreipdami demesio kad jie patys ta banda kuri nieko neveikdama ima duokle is tu paciu verslininku pvm pavidalu kai mlrd taskomi politintrigom ir zmogaus niekinimui ?...

Seklys morka

Seklys morka portretas
Juokas jau ima, kaip musu "valdzia" eile desimtmeciu nenori susitvarkyti su cigareciu kontrabanda.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių