Pasieniečiai Lazdijų rajone sulaikė asmenis, vežusius didžiulius kiekius kontrabandinių cigarečių

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai Lazdijų rajone sulaikė dešimt su cigarečių kontrabandos gabenimu siejamų asmenų, du iš jų – pareigūnai.

Kaip skelbia Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), sulaikyti Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio užkardos vadas ir tos pačios užkardos jaunesnysis specialistas.

VSAT Imuniteto valdybos pasieniečiai bei jiems talkinę kolegos iš Kriminalinės žvalgybos bei Specialiosios paskirties skyrių iš viso sulaikė septynis Lietuvos ir tris Lenkijos piliečius. Jie siejami su stambaus kontrabandinių cigarečių krovinio gabenimu.

Operaciją Lazdijų rajone pasieniečiai surengė realizuodami anksčiau gautą informaciją apie galimai vykdomas nusikalstamas veikas.

Į VSAT pareigūnų rankas pateko penkios transporto priemonės. Trimis iš jų gabentas stambus kontrabandinių cigarečių krovinys – daugiau kaip 55 tūkstančiai pakelių baltarusiškų cigarečių.

Visi asmenys uždaryti į skirtingas sulaikymo patalpas Lietuvoje, jie apklausiami.

Pagėgių pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Pasak VSAT, abiem pasieniečiams be baudžiamosios atsakomybės būtų taikoma ir tarnybinė – įrodžius jų kaltę, pasieniečiai būtų atleisti iš tarnybos.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
nepažįstų nė vieno rūkančio, kuris nerūkytų baltarusiškų cigarečių. Iš kur jos? Pažiūrėkit į urnas prie parduotuvių - vien BY cig. nuorūkos....

o kodel

o kodel portretas
net nebandoma ieskot uzsakovu?

Cha

Cha portretas
Ir patys surukys ir dar užsidirbs. Netikiu, kad visas jau taip ir sunaikina.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių