Pareigūnai įspėja apie apgavystes internete: jei pastebėjote patrauklią kainą – nebūtinai jums pavyks sutaupyti

  • Teksto dydis:

Tauragės apskrities policija savo feisbuko paskyroje įspėja gyventojus – neapsigaukite ir būkite budrūs pirkdami prekes internetu.

„Pastaruoju metu į Tauragės apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą su pareiškimais kreipiasi vis daugiau nukentėjusių gyventojų elektroninėje erdvėje, kurie įkliuvo į sukčių pinkles. Dažniausiai nukenčiama perkant pigesnes prekes – telefonai, technika, įvairūs darbo įrankiai ar net automobiliai. Natūralu, kad pirkėjas, ieškodamas tam tikros prekės internetinėje erdvėje ir pastebėjęs patrauklią jos kainą, skuba daiktą įsigyti kuo greičiau. Vis tik kartais mažesnė nei įprasta rinkos kaina nebūtinai reiškia, kad jums pavyks sutaupyti, priešingai – galite likti apgauti“, – rašoma Tauragės apskrities policijos feisbuko paskyroje.

Vis tik kartais mažesnė nei įprasta rinkos kaina nebūtinai reiškia, kad jums pavyks sutaupyti, priešingai – galite likti apgauti.

Pareigūnai informuoja, kad  2021 m. vasario 4 d. tauragiškis socialinio tinklo grupėje rado nebrangiai parduodamus darbo įrankius. Susitaręs su pardavėju, kad perka akumoliatorinį pjūklą, kampinį šlifuoklį, suktuką, smūginį suktuką ir baterijų įkroviklį, sutartą sumą pervedė į kito asmens sąskaitą, ne su kuriuo buvo derinamas pirkimas. Nenujausdamas jokios grėsmės, asmuo tikėjosi prekes gauti ir vis apie tai priminė pardavėjui. Tačiau asmuo ne tik negavo prekių, bet ir prarado 205 eurus.

Tauragės policija įspėja gyventojus, kad ketinant įsigyti prekes internetu, būtina imtis visų atsargumo priemonių.

„Įsidėmėkite, kad dažniausiai sukčių skelbimai išsiskiria gerokai mažesnėmis kainomis. Susisiekus su pardavėju, jis prašo pravesti tam tikrą užstatą, tačiau tai padarius, pirkėjas ne tik prekės negauna, bet neatgauna ir sumokėto užstato. Prieš nusprendžiant įsigyti didesnę prekę, patariame susitikti su pardavėju ir apžiūrėti daiktą/prekę realiai, nepasikliauti tik nuotraukomis internete ir pokalbiu telefonu, taip pat skaitykite komentarus, pasidomėkite apie įmonę/fizinį pardavėją, atkreipkite dėmesį ar mokėjimas vyksta per saugią mokėjimo platformą ir gerai pasvarstykite ar pardavėjas tikrai patikimas“, – pataria jie.

Lietuvos policijos nuotr. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a portretas
b
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių