Per parą į Lietuvą neįleisti 106 migrantai: Baltarusijos pusėje – šūviai ir signalinės raketos

Per praėjusią parą, nuo ketvirtadienio vidurnakčio iki penktadienio, pasieniečiai iš Baltarusijos į Lietuvą neleido patekti 106 migrantams.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių ketvirtadienį nebuvo, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko

Pasak pranešimo, ryte ties Šalčininkų rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššauta signalinė raketa.

Nuo maždaug vidudienio iki vėlyvos popietės kaimyninėje šalyje ties Druskininkų savivaldybe vis buvo girdimi pavieniai šūviai. Ties Lazdijų rajonu Baltarusijoje popiet irgi paleistas šūvis, o vakare – dar 3. Vakare ties Varėnos rajonu kaimyninėje šalyje buvo iššauta signalinė raketa.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 7146.

Į Lietuvą šiemet neteisėtai pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų.

Lietuva ir Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Praėjusią savaitę Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje susitelkus keliems tūkstančiams migrantų ir jiems mėginant šturmuoti sieną, Lietuvos pasienyje su Baltarusija mėnesiui įvesta nepaprastoji padėtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių