Panevėžyje savo šunį mačete mirtinai užkapojęs recidyvistas ieškosi naujo augintinio

  • Teksto dydis:

Dar 2018 metais savo šunį mačete užmušęs panevėžietis ieško sau naujo augintinio, pranešė Panevėžio gyvūnų globos draugija.

Kaip informavo Lietuvos Respublikos prokuratūra, apie žiauraus elgesio su gyvūnu atvejį Panevėžio policijai buvo pranešta 2018 metų kovo mėnesį. Moteris pranešė, kad kaimynystėje gyvenantis A.V. tikriausiai užmušė savo šunį, šio kūnas guli numestas prie upės netoli namų.

Nuvykę į nurodytą vietą, policijos pareigūnai iš tiesų rado nužudytą gyvūną. Vėliau veterinarijos gydytojas konstatavo, kad Amerikiečių Stafordšyro terjero mišrūnas buvo užkapotas – ant jo galvos, kaklo bei nugaros matomos gilios kirstinės žaizdos, jam prakirsta kaukolė.

Pareigūnų surastas šuns šeimininkas neneigė, kad išvakarėse nužudė savo augintinį.

Pareigūnų surastas šuns šeimininkas neneigė, kad išvakarėse nužudė savo augintinį. Jis teigė, kad prieš pusantrų metų įsigytas keturkojis iš pradžių buvo ramaus būdo, tik nepaklusdavo dresūrai. O pastaruoju metu tapo neprognozuojamas, yra šeimininkui įkandęs į ranką, koją. Tą vakarą šuo taip pat tapo agresyvus, jo neklausė, todėl vyras išsigando ir esą gindamasis kelis kartus smogė jam mačete, skirta krūmams kapoti, o kad sužeistas gyvūnas nesikankintų, perpjovęs gerklę. Nenorėdamas žiūrėti į negyvą šunį, vyras išnešė jį į kiemą, nes planavo vėliau užkasti.

Dėl žiauraus elgesio su gyvūnu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jį atliko Panevėžio miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras G. Jasulaitis. Baigęs ikiteisminį tyrimą, prokuroras kreipėsi į Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmus dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu. Lengvinančia aplinkybe buvo pripažinta tai, kad A.V. prisipažino padaręs šią nusikalstamą veiką ir nuoširdžiai gailisi, o sunkinančia – kad šį nusikaltimą padarė būdamas recidyvistu. Panevėžietis buvo nubaustas 30 parų areštu.

Panevėžio gyvūnų globos draugija antradienį savo feisbuke pasidalijo, kad jau minėtas gyvūno skriaudėjas ieško naujo augintinio.

„Nedovanokite šiam asmeniui jokio gyvūno!“ – įspėjo jie.

Feisbuko nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Meile

Meile portretas
Uzmusciau ta invalida savom rankom!

Darius

Darius portretas
Beniukui dave metus kalejimo kad numete nuo tilto i upe o siam menesi aresto,kodel dvigubi standartai purvinoje teisesaugoje!?

Budelis

Budelis portretas
O tas kapotojas dar gyvas?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių