Panevėžyje pričiupti narkotikų prekeiviai

  • Teksto dydis:

Panevėžio teisėsauga išaiškino grupę asmenų, įtariamų narkotikų platinimu, ketvirtadienį pranešė Panevėžio apskrities vyriausiais policijos komisariatas.

Tyrimo metu buvo atlikta daugiau kaip 20 kratų, nustatyta 13 įtariamųjų. Kratų metu policijos pareigūnai aptiko ir paėmė apie 3 kilogramus, įtariama, psichotropinės medžiagos – amfetamino ar metamfetamino.

Dar birželio pradžioje sulaikyti ankščiau teistas P.K., gimęs 1993 metais, M.J., gimęs 1996 metais ir D.R., gimęs 1994 metais. Vėliau sulaikyta dar 10 asmenų.

Rugpjūčio mėnesį sulaikyti trys Panevėžio rajono gyventojai, kurie įtariami neteisėtai disponavę labai dideliu kiekiu psichotropinės medžiagos. Daliai įtariamųjų gresia laisvės atėmimo bausmė nuo 10 iki 15 metų.

Vienam įtariamųjų – panevėžiečiui L.A., gimusiam 1974 metais, buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, tačiau vėliau buvo pakeista švelnesne kardomąja priemone – užstatu. Tyrimo metu gauta duomenų, kad į laisvę paleistas įtariamasis L.A., įtariama, ir toliau vykdė nusikalstamą veiką, susijusią su neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Rugsėjo mėnesį policija organizavo dar vieną slaptą operaciją ir sulaikė tą patį L.A., kuriam šiuo metu paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, ir T.Z., gimusį 1991 metais bei S. M., gimusią 1994 metais.

Iš policijos rastų ir paimtų psichotropinių medžiagų neteisėtoje apyvartoje galėjo atsirasti apie 5 tūkst. kvaišalų dozių, kurių vertė juodojoje rinkoje gali siekti iki 50 tūkst. eurų. Taip pat rasti ir paimti nešaunamieji ginklai, priemonės narkotinėms medžiagoms sverti ir pakuoti bei kiti tyrimui reikšmingi daiktai. Tyrimas tęsiamas, o įtariamųjų ratas gali plėstis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių