Pakraupo dėl pareigūnų elgesio: per sulaikymą vyro galvą vožė į tarnybinį automobilį

  • Teksto dydis:

Miesto gatvėje išvystas pareigūnų elgesys prieš vyrą, kai šis panaudojus jėgą trenkiasi į policijos automobilį, gerokai pašiurpino praeivius. Manyta, kad incidentas įvyko dėl to, kad žmogus nedėvėjo kaukės, tačiau pareigūnai pateikė kitokią priežastį.

Nufilmavo fizinį smurtą

Įvykis Kuršėnų centre buvo užfiksuotas lapkričio 4 d. apie 16 val. Praeiviai nufilmavo, kai vieni pareigūnai stovi prie suolelio ir, tikėtina, kalbasi su ant jo sėdinčiu vyru, o kitas tuo tarpu bando sudrausminti dar vieną pilietį – jį stumteli ir šis trenkiasi į galines ženklinto policijos pareigūnų automobilio duris.

„Va, jau Kuršėnuose mentai darbuojasi – žmonėms, kas be kaukių, baudas rašo. Va, nufilmuosime, kaip korona dirba – nepatenkinti jie. Oi, oi, oi, matai, kaip žmonės dirba“, – vaizdo įraše kalbėjo incidentą nufilmavęs asmuo.

Labai rimtai klausiu, ar jau gana, ar dar kažkiek trūksta iki to maksimumo?

Netrukus vaizdo medžiaga atsidūrė socialiniame tinkle „Facebook“ su prierašu: „Kuršėnai. Kažkokie banditai, su vienoda apranga ir lipdukais apklijuotu automobiliu, pasigavo vidutinio amžiaus žmogelį ir sudaužė jam galvą trenkdami ją į automobilį. Labai rimtai klausiu, ar jau gana, ar dar kažkiek trūksta iki to maksimumo?“ – nuostabos neslėpė įrašu pasidalijęs žmogus.

Prie filmuotos medžiagos pridėta ir nuotrauka su žinutėmis, išsiųstomis Lietuvos policijos atstovams. „Štai kaip buvo suimamas žmogelis. Nežinau, ar taip galima, ar ne – čia jums spręsti, pareigūnams. Visi, kas matė, buvo pakraupę. Taip, žmogus nedėvėjo kaukės, bet ar reikia taip galvą daužyti į duris?“ – rašoma jose.

Tačiau į tai buvo sulaukta tik trumpučio atsakymo: „Nežinant prieš tai buvusių veiksmų, sunku pakomentuoti“.

Iššaukė internautų reakcijas

„Senai jau gana. Kažkokie mentai ar kareiviai mums galvas daužys? Reikia juos pačius pradėti gaudyti. Kol nebus panašių priemonių, niekas nesikeis. Jei taip daro, tai – kiaulės, o ne policija. Čia jau baudžiamoji atsakomybė už smurtą policininkui turi būti! Kas vyksta Lietuvoj!“ – plūdo vieni internautai.

Kiti ragino ne diskutuoti, o imtis veiksmų, – pavyzdžiui, sudalyvauti mitinge. Tačiau sulaukė retorinio klausimo: „Ar buvo nors vienas mitingas, kur nenukentėjo bent vienas dalyvis? Kur organizatorių ir dalyvių apsauga? Apie kokius čia mitingus galima šnekėt?“.

Treti pabrėžė, kad reikalingas ne mitingas, o perversmas bei suskubo paklausti, kodėl incidentą nufilmavęs žmogus nestojo ginti vyro, prieš kurį buvo panaudota fizinė jėga.

Pateikė savo versiją

Portalo žurnalistams susisiekus su Šiaulių apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovu Artūru Šliavu, jis sakė, kad incidentas Kuršėnuose, Vilniaus gatvėje, pareigūnams yra žinomas ir pateikė savo versiją. 

„Istorija buvo tokia, kad važiavo policininkai ir pamatė tris vyrus, atvirai geriančius alkoholinius gėrimus. Tada pradėjo su jais bendrauti – vienas spėjo pasitraukti į šalį. Tačiau netrukus sugrįžo prie policininkų ir buvo priešiškai nusiteikęs, nors buvo ne kartą įspėtas pasitraukti, kad netrukdytų dirbti su kitu alkoholį geriančiu piliečiu. Bet kai jokių kitų priemonių dėl jo agresyvaus elgesio jau nebebuvo galima imtis, teko panaudoti fizinę jėgą. Ką jūs matote, tai atrodo, kad jį trukteli ir jis atsitrenkia į automobilį, bet visiems trims asmenims buvo nustatytas sunkus girtumas. Tam žmogeliui, kuris atsitrenkė, – 2,57 prom. Pradėtos trys administracinės teisenos dėl girtavimo viešoje vietoje“, – pasakojo pašnekovas.

Pasak A. Šliavo, visi trys vyrai, vartoję alkoholinius gėrimus, jau iš anksčiau yra žinomi pareigūnams. O pilietis, su kuriuo įvyko nufilmuotas apsistumdymas, esą kitą dieną išsiblaivęs net atsiprašė.

Pasitikslinus, ar tikrai fizinė jėga nebuvo panaudota dėl apsauginių kaukių nedėvėjimo, Šiaulių apskr. VPK atstovas patikino – ne dėl kaukių, o dėl to, kad, kaip jau minėta, vyrai, atsisėdę ant suoliuko, atvirai vartojo alkoholį.

Įvykį nagrinėja Šiaulių apskr. VPK Imuniteto ir vidaus tyrimų skyriaus atstovai, kurie priims sprendimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

povilas

povilas portretas
Policininkai - mentai - pitbuliai - buduliai - banditai ... gryna tiesa, niekuomet nieko jie negynė nesaugojo ir nepadėjo, tai tik deklaracijos.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Manau kad reiktu daugiau teisių policininkams ir bet koks pasipriešinimas turėtu būti griežtai baudžiamas.

Oslo

Oslo portretas
ziurejau situacija ne maziau kaip 10 kartu. Nemaciau absoliuciai jokio pasipriesinimo arba agresijos is pazeideju puses. Skandinavijoje toks policininkas tik paviesinus situacija nuo pirmos akimirkos butu eliminuotas is tarnybos. 100% !!!!! Geriau sutikciau matyti ramiai isgerinejancius piliecius, nei toki lietuvisku teisesaugos tarnybu elgesi... Neteisinu girtuokliaujanciu viesojoje erdveje. Bet toks policijos elgesys- zemiau plintuso. Bausti ir viesinti- tik tada kiti "mentai/buduliai" pasimokys. Kol kas viskas vyksta atvirksciai- kiti mentai labai ryskiai mato, kad toks elgesys yra toleruojamas ir ginamas nuo teisines atsakomybes. Skvernas su lenke blondine visai peliu negaudo- jauciasi esantys auksciau paprastu mirtinguju ir + atleisti nuo atsakomybes uz savo veiksmus. Graudu....
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių