Pabėgėlių stovykloje gyvenę migrantai rasti ukrainiečių automobilyje: bandė patekti į Vakarų Europą

  • Teksto dydis:

Lietuvos pasieniečiai pirmadienį sulaikė tris ukrainiečius, įtariama, organizavusius ir vykdžiusius neteisėtą irakiečių šeimos gabenimą į Vakarų Europą.

Kaip antradienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), pasieniečiai šiuos žmonės sulaikė patruliuodami ties Kalvarijos savivaldybės Žiogaičių kaimu. Kelias nuo šios gyvenvietės veda į Lenkiją.

Pirmiausia pasieniečiai pastebėjo Lenkijos link važiavusį automobilį „Volkswagen Tiguan“ švediškais numeriais. Iki sienos linijos su kaimynine valstybe buvo likę mažiau kaip šimtas metrų.

Anot VSAT, sustabdytą „Volkswagen Tiguan“ vairavo 32-ejų Ukrainos pilietis. Jis turėjo tvarkingus asmens ir automobilio dokumentus. Ukrainietis po sustabdymo buvo akivaizdžiai sutrikęs ir painiojosi pasieniečių klausinėjamas apie kelionės tikslus bei aplinkybes, kaip naktį atsidūrė tokioje nuošalioje vietoje.

Netrukus netoliese pasieniečiai sustabdė mikroautobusą „Mersedes-Benz Vito“ lenkiškais numeriais. Jį vairavo 34-erių Ukrainos pilietis, turėjęs tvarkingus asmens ir transporto priemonės dokumentus. Mikroautobusu dar važiavo 32-ejų vairuotojo tautietis bei trys Irako piliečiai.

Irakiečių sutuoktinių pora su nepilnamečiu Lietuvoje yra pasiprašę prieglobsčio. Jie buvo apgyvendinti Naujininkų pabėgėlių stovykloje.

Pasieniečiai įtaria, kad „Volkswagen Tiguan“ vairavęs ukrainietis žvalgė kelią tautiečiams ir jų gabentiems užsieniečiams.

Kaip nurodo VSAT, irakiečių sutuoktinių pora su nepilnamečiu Lietuvoje yra pasiprašę prieglobsčio. Jie buvo apgyvendinti Naujininkų pabėgėlių stovykloje.

Ukrainos piliečiams dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Ukrainiečius pasieniečiai uždarė į areštinę, o irakiečių šeima laikinai patalpinta Kalvarijos pasienio užkardoje.

Dėl neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną pasieniečiai šiemet pradėjo 55 ikiteisminius tyrimus.

VSAT pareigūnai sulaikė 81 asmenį, neteisėtai gabenusį migrantus. Daugiausiai tarp jų buvo Irako ir Ukrainos piliečių – po 10, taip pat 9 Sakartvelo, 7 Lenkijos, 6 Sirijos, 5 Vokietijos bei kitų šalių piliečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių