Nuteistieji ir jų motina bus teisimi dėl narkotikų platinimo įkalinimo įstaigose

  • Teksto dydis:

Trys nuteistieji ir dviejų iš jų motina bus teisiami dėl narkotinių medžiagų platinimo Pravieniškių ir Marijampolės įkalinimo įstaigose, pirmadienį pranešė prokuratūra.

Remiantis ikiteisminio tyrimo duomenimis, Pravieniškėse bausmę atliekantis A. K. narkotines medžiagas, impregnuotas popieriaus lapeliuose, nusiuntė jas savo motinai R. K. Sūnus nurodė paslėpti jas voke ir išsiųsti Marijampolės pataisos namuose kalinčiam broliui A. Š., su kuriuo dažnai bendraudavo įkalinimo įstaigose draudžiamu turėti mobiliuoju telefonu.

Teismui perduotoje byloje kalinčiųjų motinai pareikšti kaltinimai ne tik dėl narkotinių medžiagų siuntimo į Marijampolės, bet ir į Pravieniškių pataisos namus. Įtariama, kad moteris namuose laikė paketą su amfetaminu ir, jį įsiuvusi į drabužius kartu su kitais daiktais, išsiuntė į minėtą įkalinimo įstaigą, nurodydama išgalvotus siuntėjo duomenis.

A. Š., kalinčiam Marijampolės pataisos namuose, pareikšti kaltinimai dėl pasikėsinimo neteisėtai disponuoti narkotinėmis medžiagomis. Kaltinamasis laukė brolio jam siunčiamų psichotropinių medžiagų, tačiau laišką su impregnuotomis psichotropinėmis medžiagomis rado ir paėmė pataisos namų pareigūnai.

Ketvirtas kaltinamasis – E. T., atliekantis bausmę Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje, taip pat kaltinamas neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, jis, iš anksto susitaręs su interesuotais asmenimis, įsigijo amfetamino, kurį per nieko neįtariančius asmenis perdavė kitam nuteistajam. Atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus ir kratas įtariamojo namuose, pareigūnai rado ir kitų narkotinių medžiagų – kanapių, todėl jam kaltinimai pareikšti ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo dviejų iki aštuonerių metų. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bet įdomu

Bet įdomu portretas
MRU nuo 2000 m taškas kvaišalų ir preparatų reikiamų prokurorų, dėstytojų, medikų, teisėjų, notarų, advokatų, muzikantų namams ir jų idiotams vaikams, anūkams yra ir stumdo narkotikus sena narkomanė Miliu.ienė Da.ė. Tokia ant kaulėtų kojelių, aprengta moteriškais rūbeliai ir jas rytą šviežiai nuskusta barzda, labai masyvių veidu, sena, primena buldogo snukį su išmatų spalvos nuolat apkvaišusiom akim. Idiotė. Bet MRU gavo ir diplomą, ir tarnybą. Lytiškai santykiavo su biologiniu tėvu. Defektyvi. Nefunkcionuoja išmatų šalinimas, išpampusiais vidurinis, labai smirdi išmatomis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių