Nuteistas neblaivus vairavęs ir kyšį pareigūnams siūlęs biržietis

Panevėžio apylinkės teismas ketvirtadienį Biržų gyventoją Vytautą K. pripažino kaltu dėl automobilio vairavimo apsvaigus nuo alkoholio ir kyšio siūlymo pareigūnams.

Kaip teigiama teismo pranešime, biržiečiui teismas skyrė 5 tūkst. eurų baudą, iš jo konfiskuotas automobilis bei 3 metus atimta teisė vairuoti transporto priemones.

Bylos duomenimis, Vytautas K., pavartojęs stiprių alkoholinių gėrimų sėdo už vairo važiuoti namo, tačiau šių metų kovo 22 d., apie 18 val., Biržuose buvo sustabdytas policijos pareigūnų. Supratęs, kad įkliuvo, vyras siūlė pareigūnams kyšį. Pirmą kartą alkoholio kiekio matuoklis parodė 2,61, antrą – 2,27 prom. alkoholio.

Panevėžio apylinkės teismas, išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą, kurioje Vytautui K. už vairavimą neblaiviam skyrė 2 tūkst. 550 eurų baudą, o už kyšio siūlymą – 5 tūkst. eurų baudą.

Bausmės subendrintos, sumažintos trečdaliu, nes vyras prisipažino ir gailėjosi padaręs nusikalstamas veikas, tad jam teks sumokėti 5 tūkst. eurų baudą.

Be to, jam paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – atimta teisė vairuoti transporto priemones 3 metams ir konfiskuotas automobilis „Ford Focus“.

Šis teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Panevėžio apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių