Nusikaltimais pasibaigusių poros santykių byla keliauja į teismą

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir baudžiamoji byla perduota teismui dėl jaunų žmonių draugystės, pasibaigusios lytinės aistros tenkinimu pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir (ar) neliečiamumą, poveikiu nukentėjusiajam, žmogaus terorizavimu ir nežymiu sveikatos sutrikdymu. Kaltinimai dėl šių nusikaltimų pareikšti pilnamečiui šiaurės Lietuvos gyventojui.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Šiaulių apskrities VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, metu nustatyta, kad prieš kelerius metus kaltinamasis susidraugavo su nepilnamete mergina, kuria vėliau galėjo pasinaudoti ir daryti nusikalstamas veikas.

Surinkta įrodymų, pagrindžiančių, kad merginai pradėjus draugauti su vyresniu vaikinu pasikeitė jos elgesys. Mergaitės tėvai pastebėjo, kad jų dukrai daug laiko leidžiant su draugu iš namų galimai dingo kai kurie daiktai, mergina tapo priešiška, pikta. Didžiausias smūgis tėvams buvo, kai jie sužinojo, kad jų dukra galėjo apvogti vienus žmonių namus, siekdama rastus daiktus perduoti širdies draugui. Dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir baudžiamoji byla pasiekė teismą.

Merginos ir vyro santykiai tapo komplikuoti, nes kaltinamasis galėjo naudoti prieš ją fizinį smurtą. Tyrimo duomenimis, porai nutraukus draugystę, kaltinamasis siekė paveikti nukentėjusiąją, kad pastaroji ikiteisminio tyrimo metu duotų melagingus parodymus apie jo paties padarytą nusikalstamą veiką.

Turimais duomenimis, kaltinamas vyras, panaudodamas psichinę prievartą sistemingai baugino buvusią draugę ir siųsdavo necenzūrines įžeidžiančio pobūdžio žinutes. Jis vertė merginą su juo susitaikyti ir toliau bendrauti. Įtariama, kad kaltinamasis sekė merginą, siekdamas atimti mobiliojo ryšio telefoną, ne kartą grasino jai fiziniu smurtu. Ikiteisminio tyrimo metu taip pat nustatyta, kad vyras užpuolė nukentėjusiąją ir jos motiną viešoje vietoje ir sukėlė abiem nežymų sveikatos sutrikdymą.

Ne kartą už įvairius nusikaltimus teistas kaltinamasis savo kaltės nepripažįsta.

Baudžiamasis kodeksas už lytinės aistros tenkinimą pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir (ar) neliečiamumą (1511 str. 1 d.), poveikį liudytojui, nukentėjusiam asmeniui (233 str. 1 d.), žmogaus terorizavimą grasinant padaryti pavojingą sveikatai veiką ir sistemingai bauginant (145 str. 2 d.) ir už fizinio skausmo sukėlimas ir nežymus sveikatos sutrikdymas (140 str. 1 d.) numato įvairias bausmes, iš jų – ir laisvės atėmimą iki 5 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių