Nuo pasieniečių sprukęs kontrabandininkas automobiliu išvertė tvorą ir rėžėsi į medį

Šeštadienį Šalčininkų rajone gaudydami sprunkančius kontrabandininkus pasieniečiai į pagalbą pasitelkė sraigtasparnį ir tarnybinį šunį.

Šeštadienį popiet Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams tikrinant vietovę ties Šadžiūnų kaimu, Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai užfiksavo nuo sienos su Baltarusija į Lietuvos teritorijos gilumą važiuojantį automobilį „Mercedes Benz ML“.

VSAT praneša iš anksto turėję žinių, kad čia gali būti bandoma gabenti neteisėtą krovinį.

Automobilio vairuotojas nepakluso aiškiai išreikštam uniformuotų pareigūnų reikalavimui sustoti ir padidinęs greitį nulėkė Girdžiūnų kaimo link.

Kaimo prieigose, už maždaug šešių kilometrų nuo pirminio stabdymo vietos, prie vairo sėdėjęs asmuo nesuvaldė milžinišku greičiu važiavusio „Mercedes Benz“, nulėkė nuo kelio, perlėkė pakelės griovį, nuvertė čia buvusią sodybos tvorą ir šonu trenkėsi į medį.

Iš paskos važiavę pasieniečiai matė, kaip iš automobilio iššoko du asmenys, kurie puolė į čia pat tekančią Gaujos upę ir ją perplaukę pasislėpė miške.

Teritorijos apžiūrai pasieniečiai pasitelkė Aviacijos valdybos sraigtasparnį „Eurocopter“, kuris pakilo iš bazės Trakų rajone ir pradėjo žvalgybą iš oro. Taip pat į įvykio vietą buvo iškviestas VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi.

Vieną bėglį pasieniečiams pavyko sulaikyti Maciukų miške, netoli Vaškelių kaimo. Paaiškėjo, kad tai – 29-erių Šalčininkų rajono gyventojas.

Pirminiais duomenimis, jis buvo automobilio keleivis. Po apklausos vyras uždarytas į areštinę.

Antrajam kontrabandininkui pavyko pasislėpti, jo tapatybė nustatinėjama.

Likimo valiai paliktame „Mercedes Benz ML“ pasieniečiai rado 15,5 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“.

Tą pačią dieną jungtinės kelių VSAT padalinių pajėgos atliko kratą sulaikytojo gyvenamojoje vietoje Šalčininkų rajone. Čia aptikta dar 10 pakelių neteisėtai turėtų cigarečių ir 71 įvairaus kalibro šovinys.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Ištyrus rastus šovinius taip pat bus priimtas sprendimas dėl ikiteisminio tyrimo už neteisėtą šaudmenų laikymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių