Nuo pasieniečių rusas slėpėsi ražienose

  • Teksto dydis:

Pagėgių rinktinės pasieniečiai Šakių rajone sulaikė neteisėtai į Lietuvą patekusį Rusijos pilietį. Jis gulėjo ražienose prie Lietuvos sienos su Rusija.

Šeštadienį į Valstybės sienos apsaugos tarnybą (VSAT) paskambino Šakių rajone veikiančio medžiotojų būrelio narys. Jis informavo, kad Šakių rajono Keršiškių kaimo prieigose pastebėjo įtartiną asmenį, kuris ėjo link Lietuvos sienos su Rusija. 

Į nurodytą vietą nuvyko Rociškių užkardos pareigūnai ir pasienietis kinologas su tarnybiniu šunimi. Apžiūrėję medžiotojo nurodytą vietovę, pasieniečiai aptiko ražienose gulintį vyrą.

Paaiškėjo, kad vyras yra 37-erių metų Rusijos pilietis, kuris neturi dokumentų, pagrindžiančių jo teisėtą buvimą Lietuvos teritorijoje. VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad vyras yra nepageidaujamas trečiosios šalies pilietis, kuriam draudžiama atvykti į Šengeno erdvę arba joje apsigyventi.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Rusijos pilietis uždarytas į areštinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisu

Baisu portretas
Matomai užsilikęs nuo karo laikų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių