Neįleisti 96 nelegalai, migrantų stovykloje – konfliktai: afrikietė kandžiojo tris pareigūnus

  • Teksto dydis:

Antradienį Lietuvos pasieniečiai užkirto kelią iš Baltarusijos neteisėtai įeiti maždaug šimtui migrantų, trečiadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Be to, vakare pareigūnams Užsieniečių registracijos centre Medininkuose teko tramdyti neramumus kėlusias afrikietes. Viena užsienietė kandžiojo pareigūnus, panaudotos ašarinės dujos.

Per praėjusią parą pasieniečiai iš Baltarusijos į Lietuvą nenustatytose vietose neleido patekti 96 migrantams.

Dėl humanitarinių priežasčių draudžiamose vietose į Lietuvą įleistų užsieniečių antradienį nebuvo.

Anot pranešimo, tarnybinių ginklų ar fizinės prievartos veiksmų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

VSAT teigia, kad antradienio vakarą Užsieniečių registracijos centre Medininkuose moterų sektoriuje gyvenančios, pirminiais duomenimis, penkios Afrikos šalių gyventojos pradėjo kelti neramumus.

Iš pradžių jos užsipuolė tame pačiame sektoriuje gyvenančią irakietę, bandė atimti jos daiktus, grasino, triukšmavo. Įsikišus pareigūnams įsiaudrinusios migrantės norėjo prasiveržti pro sektoriaus vartus.

Pasieniečių teigimu, šūkaujančias ir agresyviai besielgusias afrikietes ramino sektoriaus apsaugą užtikrinantys pasieniečiai bei jiems talkinantys Lenkijos policijos pareigūnai.

Viena prieglobsčio prašytoja įkando ją nuraminti norėjusiam VSAT pareigūnui į ranką bei taikėsi įkąsti į petį. Ją atstūmus, užsienietė į ranką įkando sektoriaus vartų atidaryti neleidusiam Lenkijos pareigūnui. Kai ji vėl buvo nustumta, moteris ir toliau nepaisė reikalavimų apsiraminti bei puolė dar vieną Lietuvos pasienietį taikydamasi įkąsti jam į kaklą.

„Tapo aišku, kad žodiniai perspėjimai yra neveiksmingi, o užsienietė nesiliaus puldinėjusi. Konfliktui įkaitus vienas Lenkijos policininkas atstūmė užpuolikę ir iš tolėliau papurškė ašarinių dujų. Afrikietė spėjo šiek tiek nusisukti ir iškart aprimo“, – teigia VSAT.

Anot pranešimo, chuliganiškus veiksmus nutraukė ir kitos maištautojos.

Į centrą atvykę greitosios pagalbos medikai apžiūrėjo įkandimus patyrusius ir toliau tarnybą tęsusius pareigūnus. Rimtesnės pagalbos jiems neprireikė, išskyrus užklijuoti pleistrus įkandimo vietose. Dujomis ramintai užsienietei medikų pagalbos irgi neprireikė.

Po incidento nakčiai sektoriaus apsauga buvo dar sustiprinta, daugiau neramumų nebūta.

Sprendžiamas klausimas dėl ikiteisminio tyrimo už pasipriešinimą pareigūnams pradėjimo.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų. Nuo rugpjūčio 2-osios, kai imta taikyti apgręžimo taktika, neįleista apie 5 tūkst. užsieniečių.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pareigunus nuo pasiutligės reiktu paskiepinti neaišku kuo ta negre gali sirgti.

you now

you now portretas
party is over, guests go home!

med

med portretas
oi skausmingos injekcijos i pilva daba?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių