Narkotikų kontrabandą iš Šiaulių kalėjimo organizavęs vyras kalės dvylika metų

Šiaulių apygardos teismas antradienį kalėti 12 metų nuteisė iš Šiaulių kalėjimo psichotropinių medžiagų kontrabandą organizavusį vyrą – į kalėjimą kvaišalai turėjo patekti impregnuotuose popieriaus lapuose.

Bylos duomenimis, 33 metų V. Č. organizavo ir įvykdė didelio kiekio psichotropinės medžiagos kontrabandą bei pasikėsino įgyti didelį kiekį psichotropinės medžiagos turėdamas tikslą ją platinti – tiksliai nenustatytu laiku, bet ne vėliau kaip 2023 m. rugpjūčio 20 d., būdamas Šiaulių kalėjime organizavo didelio kiekio psichotropinės medžiagos – sintetinio kanabinoido – kontrabandą iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą.

V. Č., paskambinęs telefonu į minėtąją šalį nenustatytam asmeniui, su juo susitarė, kad pastarasis už piniginį atlygį jam – V. Č. – Jungtinėje Karalystėje įgis didelį kiekį psichotropinės medžiagos, ja impregnuos A4 formato popieriaus lapus ir atsiųs jam nurodytu adresu į Šiaulių kalėjimą.

Septyniolika A4 formato lapų, impregnuotų itin dideliu kiekiu – 1,5091 g sintetinio kanabinoido, Jungtinėje Karalystėje esantis asmuo neregistruotu laišku išsiuntė į Šiaulių kalėjimą V. Č. Tačiau brangus laiškas su psichotropine medžiaga adresato nepasiekė – 2023 m. rugsėjo 21 d. į Šiaulių kalėjimą atkeliavusį laišką paėmė Lietuvos kalėjimų tarnybos pareigūnai.

Šioje byloje atliekant ikiteisminį tyrimą buvo taikomos Kriminalinės žvalgybos priemonės.

Kaip pranešė teismas, vyras savo kaltę pripažino iš dalies. Jis teisme tvirtino, kad psichotropines medžiagas siuntėsi sau, o ne platinimui, nes tada narkotikus vartojęs, bet dabar jau nebe. V. Č. teigė nesutinkantis ir su kaltinimu, kuriame nurodoma, kad mėgino atsisiųsti didelį kiekį sintetinio kanabinoido.

Šiaulietis tvirtino, kad Jungtinėje Karalystėje esančio asmens prašė atsiųsti ne 17, o 10 psichotropine medžiaga impregnuotų popieriaus lapų. Savo baigiamojoje kalboje valstybinė kaltintoja tvirtino, kad V. Č. padaryta nusikalstama veika yra įrodyta byloje surinkta medžiaga.

Prokurorė pabrėžė, kad šiaulietis paskutinį kartą teistas už disponavimą narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Prokurorė teismo prašė paskirti V. Č. 12 metų laisvės atėmimo bausmę, subendrinus su anksčiau paskirta kito teismo bausme. V. Č. teigė, kad tokia bausmė per griežta.

Bylą išnagrinėjęs teismas nurodė, kad V. Č. padarytos nusikalstamos veikos yra įrodytos byloje pateikta medžiaga – tiek apklaustų liudytojų, tiek ir paties kaltinamojo parodymai bei kriminalinės žvalgybos veiksmų metu gauti duomenys neabejotinai patvirtina, jog kaltinamasis organizavo didelio kiekio psichotropinės medžiagos – sintetinio kanabinoido kontrabandą iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą.

Už padarytas nusikalstamas veikas teismas V. Č. pripažino kaltu ir, subendrinus su anksčiau nuosprendžiais paskirtomis kitų teismų bausmėmis, jam paskyrė galutinę subendrintą bausmę – laisvės atėmimą 12 metų.

Vyras dabar laikomas suimtas, laikomas kalėjime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vieną kartą

Vieną kartą portretas
O kur pagrindinis lizdas? Kas platina narkotikus organizuotai nuo 1980m? Pas ką jau tada rubliais buvo ne vienas milijonas? Kieno dukros narkomanės su stažu? Kodėl nutilo tema apie prokuroro L.Sabučio dukrą narkomanę? Kodėl nėra ataskaitos visuomenei, kokiu mastu platino A. Bieliauskaitė, duktė rašytojo Bieliausko? Ką daro narkodilerė kito rašytojo bepročių Sluckio dukra ir kaip ji vitaminų pavidalu išplatina narkotines ir itin žojančias medžiagas? Kur šitie tyrimai? Kur ataskaitos visuomenei, kiek prokurorų vaikų ir anūkų ir nebepagydomi narkomanai ir iš ko jie gyvena, jei parai jiems neužtenka 500 eurų, o jie nedirba ir neturi veiklų, verslų? Tas oats apie žinomų medikų, profesorių šeimas. Kaip koreliacija jų pajamos oficialios su jų realiu turtu ir jų vaikų, anūkų fiestomis ir narkotikų savaitgaliais net ministerijosę? Kai šitą paviešinsite, galėsite rašinėti apie smulkius narkodilerius maršrutuojančius iš ir į kalėjimą. Tikrieji maršrutai yra MRU-PROFESORIAUS NAMAI-PROKURORO SODYBA
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių