N. Grunskienė: vyksta 50 tyrimų dėl sankcijų pažeidimų, teisme – ginklų kontrabandos byla

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė sako, kad šiuo metu atliekama daugiau nei 50 ikiteisminių tyrimų dėl bandymų pažeisti tarptautines sankcijas Rusijai ir Baltarusijai. Jos teigimu, teismui jau perduota ir viena byla dėl ginklų kontrabandos.

„Šiuo metu, jeigu neklystu, yra virš 50 atliekamų ikiteisminių tyrimų (dėl sankcijų pažeidimų – BNS). Žinau, kad keliuose yra priimti sprendimai. Procesas vyksta, ikiteisminių tyrimų turime pakankamai“, – žurnalistams Seime antradienį sakė N. Grunskienė.

„Yra viena byla, jeigu neklystu, perduota į teismą dėl ginklų kontrabandos“, – pridūrė generalinė prokurorė.

Jos teigimu, tyrimų daugėja, o juos atliekant patiriama sunkumų. 

„Įvairūs subjektai“, – teigė N. Grunskienė, paklausta, ar tyrimuose figūruoja Lietuvos įmonės.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) antradienį pranešė, jog tarptautinių sankcijų pažeidimu bei beveik 2 mln. eurų vertės prekių gabenimu kontrabanda į Rusiją įtarimai pareikšti septyniems asmenims ir keturioms įmonėms.

Praėjusią savaitę Muitinė pranešė už tarptautinių sankcijų pažeidimą skyrusi 13,6 mln. eurų baudą automobilius eksportuojančiai Lietuvos įmonei.

Anot BNS šaltinių, bauda buvo skirta Vilniaus įmonei „Biovarda“

BNS duomenimis, daugiau nei 200 per Lietuvą į Kazachstaną, Baltarusiją ir Turkiją įmonės eksportuotų transporto priemonių buvo įregistruotos Rusijoje veikiausiai net nepasiekusios šių šalių.

Sulaikytos šešios transporto priemonės buvo pirktos Baltarusijos įmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daugiau

Daugiau portretas
turetu domint energetikos prihvatas ir pramones Valstybine dingimas, kodel valstybe tapo privati ir niekas uz nieka neturi jokios atsakomtbes,kodel milijoniniai nuostoliai kuriuos sukele valdziosvirsuneles nera Baudziami ?

Anonimas

Anonimas portretas
kur Stepukonis?

į VALDŽIĄ išrinkime prof. E. VAITKŲ su visa jo komanda,

 į VALDŽIĄ išrinkime  prof. E. VAITKŲ su visa jo komanda, portretas
kad bent s u t a m d y t ų konservatsocdemKGB- tų MOTININES politines gaujas - n e v o g t i , kurie per 34 metus yra įgavę i m u n i t e t ą VOGIMUI.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių