Vilkikuose rasta 2 mln. eurų vertės kontrabanda: rūkalų buvo prikrauta visur, kur tik įmanoma

  • Teksto dydis:

Muitininkai dviejuose iš Baltarusijos įvažiavusiuose vilkikuose sulaikė daugiau kaip 2,2 mln. eurų vertės cigarečių kontrabandą. 

Kaip pranešė Muitinės kriminalinės tarnyba (MKT), du vilkikai Lavoriškių ir Medininkų kelio postuose buvo sulaikyti praėjusį penktadienį ir šeštadienį.

Penktadienį vakare į kelio postą atvyko vilkikas „Mercedes-Benz“, kurį vairavęs Rusijos pilietis pareigūnams nurodė tranzitu per Lietuvą į Karaliaučių vežantis statybines medžiagas – gipsinį tinką ir mineralinę vatą.

Jau pirminės vaizdinės apžiūros metu muitininkai pastebėjo, kad tik mažą puspriekabės dalį užpildo maišai su statybinėmis medžiagomis. Likusi jos dalis buvo atskirta medžio drožlių plokštėmis ir joje rastos cigarečių dėžės.

„Rūkalų buvo prikrauta visur, kur tik įmanoma – nemažai cigarečių rasta ir mašinos kabinoje (už gulto, daiktadėžėje), taip pat – po puspriekabe buvusioje papildomoje daiktadėžėje“, – rašoma muitinės kriminalistų pranešime.

Pirminiais duomenimis, iš viso šiame vilkike vežta 255 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Fest“, „Minsk“ ir „NZ Gold“.

Dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, vairuotojui skirtos kardomosios priemonės – dokumentų paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Šeštadienį apie šeštą ryto į Medininkų kelio postą įvažiavo dar vienas „Mercedes-Benz“ vilkikas, kurį vairavo Rusijos pilietis.

Vyras pareigūnams nurodė į Karaliaučių gabenantis įvairius maisto produktus.

Detaliai patikrinę vilkiką muitininkai jame aptiko apie 400 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“. Tikslus nelegalaus krovinio kiekis dar bus tikslinamas.

Dėl šio atvejo MKT taip pat pradėjo ikiteisminį tyrimą, vilkiko vairuotoją teismas leido suimti vienam mėnesiui.

Pirminiais duomenimis, abiejuose vilkikuose vežtų cigarečių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais viršija 2,2 mln. eurų.

Abiem ikiteisminiams tyrimams vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bulbinis chuilo

bulbinis chuilo portretas
Kontrabanda varo issijuoses pydaru omonininku batka,nes kai nebetures babkiu tiems debilams sumoketi,baigsis ir jo prezidentavimas.Prakeiktu kgb-istu irstva,ir kontrabanda,ir zmogzudystes pakeltos i valstybini lygi.

Tėvas

Tėvas portretas
Dalis kontrabandos buvo skirta Kaunui pardavinėti Vyrauto pr. ir Geležinkelio stoties turguje... Gaila!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių