Moteris apie konfliktus su kaimynais: muša mūsų vaikus ir sako, kad iškrito iš medžio

  • Teksto dydis:

Virtualioje erdvėje pasklidęs vaizdo įrašas, kuriame grasinimais ir kumščiais svaidosi ne tik suaugusieji, bet ir berniukas, o kraupius vaizdus filmuoja mergaitė, sulaukė nemažo internautų susidomėjimo. Daugeliui kilo klausimas, ar šie vaikai auga saugioje aplinkoje ir ką daro atsakingos institucijos.

Mergaitė sumušta, berniukas patyrė išgąstį

Joniškio rajone filmuotas vaizdo įrašas per šiek tiek daugiau nei savaitę  buvo peržiūrėtas maždaug 110 tūkst. kartų. Nuo užgaulių žodžių tarp kaimynų prasidėjęs konfliktas netrukus peraugo į smūgius vaikų akivaizdoje. Berniukas puolė tarp besimušančių vyrų, o vaizdą filmavusi mergaitė išsigando, pradėjo verkti, tada kelis kartus prašė prie jos nelįsti, o vėliau puolė klykti. 

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) duomenimis, kovo 9 dieną 14 val. Bružo kaime trys vyrai sumušė 46-erių moterį, 14-metę mergaitę, 47-erių neblaivų vyrą bei išgąsdino 10-metį berniuką.

Daugiabučio namo kieme moteriai buvo sumušta akis, šlaunis, atskilo plaštakos piršto falangos, mergaitei buvo sumuštas veidas, riešas, nubrozdinta plaštaka, 47-erių vyrui sumuštas veidas. Visi nukentėję asmenys šiuo metu gydosi namuose.

Mušeikos daugiausiai buvo neblaivūs: 55 erių metų vyrui buvo nustatytas 2,8 promilių girtumas, 56-erių vyrui – 0,74 promilės girtumas, tik 22-ejų vyrui alkoholio matuoklis girtumo nenustatė.

„Įtariamieji sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Jiems pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo“, – Šiaulių apskrities VPK atstovė Gailutė Smagriūnienė teigė, kad šie asmenys policijai yra žinomi.

Šeimos nebuvo stebimos

Pasirodo, kad šiame kaime nuo tų pačių asmenų nepilnamečiai nukenčia nebe pirmą kartą. Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos darbuotojams konflikte dalyvavę asmenys ir šeimos yra žinomi, tačiau šeimos specialistų nėra stebimos.

„Specialistai apsilankė įvykio vietoje. Vaikai patikrinti medikų. Inicijuojamas atvejo vadybininko paskyrimas ir bus skiriamas socialinis darbuotojas, kad dirbtų su šeimomis“, – po pastarojo įvykio teigė Šiaulių apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus patarėja Joniškio savivaldybėje Olga Vaičiūnienė. Anot jos, specialistai dalyvavo apklausose, kai buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Vaikai nuolat krenta iš medžių?

Portalui savo poziciją išdėstė ir muštynėse dalyvavusi, nukentėjusios 14-metės motina Inga V. Anot moters, kuri ir paviešino vaizdo įrašą virtualioje erdvėje, muštynių tarp kaimynų buvo labai daug. Pasak pašnekovės, nuo rugsėjo mėnesio policija yra pradėjusi 9 tyrimus, tačiau rezultatų nėra. Moteris teigia paskutinių muštynių įrašu pasidalijusi, nes dėl institucijų neveiklumo jai trūko kantrybė.

Pareigūnai sako, kad kol šie kaimynai geria, tol mums geriau savo vaikų į lauką neleisti.

„Mano ir kitų žmonių vaikus šie kaimynai sumušė jau kelis kartus. Užtenka kaimynei pasakyti, kad vaikai patys iš medžio iškrito ir tyrimai nutraukiami. Tai kiek vaikai jau gali iš tų medžių kristi“, – sako daugiabutyje, kurio kieme ir įvyko neseniai nufilmuotas incidentas, gyvenanti moteris. – Aš iš kiemo atėjusius girtus kaimynus variau, nes paprašyti jie neišėjo. Jie daužė langus, o mūsų vaikai tuomet kieme žaidė. Tada pradėjo mušti kitą vyrą. Vėl prasidėjo muštynės. Tada kantrybė trūko ir man“. Anot Ingos V., vaikus skriaudžia netoliese gyvenanti I. S. ir visi jos šeimos vyrai. 

„Ši moteris prieš mano ir kitų kaimynų vaikus jau įvykdė tris išpuolius. Mano dukrą grėbliu mušė – davė per šoną, ranką – mėlynės liko. Kitam berniukui galvą sumušė, už plaukų plėšė, dar kitam metė akmenį į veidą – mėlynės liko.  Vaikai iš vyrų girdi ir šiurpių grasinimų“, – moteris tikina ir pati sulaukianti grasinimų, kad jei problemą viešins, iš jos bus atimti vaikai. 

„Pareigūnai sako, kad kol šie kaimynai geria, tol mums geriau savo vaikų į lauką neleisti“, – Inga teigia, kad jos dukra kaimynų buvo sumušta jau du kartus. Pirmą kartą vaikai smurtą iš kaimynų, anot pašnekovės, patyrė dar praėjusių metų rugsėjo 20 dieną, vėliau nepilnamečiai nukentėjo sausį. „Vasario mėnesį mano dukrai vėl trenkė per rankas. Ir vėl valdžia tyli“, – institucijų abejingumu stebisi Joniškio rajono gyventoja. Anot jos, konfliktuoti mėgstanti kaimynė I. S. pati augina 8 vaikus.

Paklausta, kodėl muštynėse dalyvavo ir berniukas, pašnekovė tikino, kad jį minėti kaimynai buvo nuskriaudę taip pat ne kartą. „Jie šį berniuką du kartus buvo sumušę. Tai, ką vaikai mato, tą ir kartoja. Vaikai jau pikti – ateina į mūsų kiemą girti kaimynai ir muša“, – sakė Inga. 

„Kartą, kai sumušto berniuko mamą apklausinėjo, teko jį ir mano sumuštą dukrą į ligoninę lydėti. Žodžiu, į ligoninę sumuštus vaikus vežam, gydom. O I. S. su smurtaujančiais vyrais taip ir lieka nenubausti. Vaikai net negauna nemokamų advokatų paslaugų, nes mažamečių nepripažįsta nukentėjusiais nors medikų išvados dėl sumušimų yra“, – pasakojo pašnekovė. Anot Ingos, kaimynams užkliūva ne tik  netoliese augantys 9-14 metų vaikai, bet ir 4-metė mergytė, kuri neva susilaukia užgauliojimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Ar jūs gyvenate tame kaime? Kad taip jau viska žinote? Kurios šeimios geria o kurios negeria. Kodėl žmonės turi nusileisti pastoviai girtiens asmenims. Tegul krumuose geria ir mūšasi. Ne daugiabūčiu namu kiemuose. Gėda pareigūnams butuk kad nesutvarko pijoku. O ne vaikus uždaryti kambariuose. Kol jie geria ir mišasi. Čia vieša vieta. Vaikams kieme žsisti ar žmogui ramiai i kiema išeiti. O ne nuo pijoku kambary užsidarius žmonėms sėdėt.

Jurgita

Jurgita portretas
Vaikai neprovakuoja?

Marija

Marija portretas
Seniau žmonės daugiau dirbo po namus,tvarkėsi,nesvarbu ar kas užeis į svečius ar ne.Vyrai nuo ryto iki vakaro dirbo,dabar nėra noro dirbti,tik noras gauti pašalpą ,ar už vaikus ir pinigėlius prataškyti. Stoka stabilumo, kai vyrai brandžiame amžiuje gali mosikuoti su lazdomis, tik va jei pamosikuotų su kastuvu,su šakėmis, galvotų ką ir kiek į namus parnešti. Merginos, moterys tapusios grubios, nori visur su vyrais dalyvauti, netgi daugiau vartoja nei vyrai ,rūko- dingęs kažkur moteriškumas .Žmonėse per daug egresyvios energijos kur nežino kaip panaudoti ,tai nuo vartojimo, žalingų įpročių. Juk kaimuose daugelis suranda, atranda darbų, užsiėmimų kai nori, aš įvardinu tai psichologinė degredaciją; ko tėvai patys neturėjo,jų nemokė,vaikai atkartoja.Vaikus gimdo ne iš meilės o iš naudos,ar reikalo,gyvena kas kaip nori su kuo nori- totalus chaosas,sąmoningumo,kaip žmoniškumo jokio. Liūdna, gaila ,užjaučiama ,tik ar nori žmonės pokyčių,kai protai serga.Kai suaugę negeba savimi pasirūpinti.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių