Migrantų stovyklose – konfliktai: vienas užpuolė pareigūną, kitas praskėlė galvą tautiečiui

  • Teksto dydis:

Kybartų užsieniečių registracijos centre (URC) irakietis pasipriešino pareigūnams, o Medininkų URC per dviejų migrantų konfliktą vienas jų nukentėjo, ketvirtadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Trečiadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl pasipriešinimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas Kybartų URC gyvenančiam irakiečiui.

Antradienį šis užsienietis sukėlė incidentą Kybartų URC esančiame medicinos punkte, o vėliau lydimas į gyvenamąjį korpusą puolė pasienietį ir abiem rankomis spausdamas jam kaklą stūmė pareigūną į šoną. Pasieniečiams teko panaudoti kovinės savigynos veiksmus bei antrankius.

Trečiadienį Medininkų užsieniečių registracijos centre kilo konfliktas tarp dviejų ten gyvenančių Irako piliečių. Besiaiškinant santykius vienas jų tautiečiui praskėlė galvą iš dviaukštės lovos ištrauktomis kopėtėlėmis.

Pasieniečiai nukentėjusiajam suteikė pirmąją pagalbą sustabdydami kraujavimą.

Pasak VSAT, kadangi žaizdą reikėjo susiūti, irakietį iškviestas greitosios ekipažas išgabeno į Lazdynų ligoninę Vilniuje. Tą pačią dieną užsienietis buvo grąžintas atgal į Medininkus. Vyksta šio įvykio tyrimas. 

Nuo pernai prasidėjusio migrantų iš Artimųjų Rytų bei Afrikos antplūdžio į Lietuvą per Baltarusiją neteisėtai pateko daugiau nei 4,2 tūkst. užsieniečių. Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių