Miesto šventėje pistoletu į praeivį šovęs panevėžietis susilauks atpildo: byla keliauja į teismą

  • Teksto dydis:

Teismui perduota byla, kurioje panevėžietis kaltinamas miesto gimtadienio šventėje šūviu iš pistoleto sunkiai sužalojęs praeivį.

Kaip ketvirtadienį pranešė prokuratūra, 36 metų panevėžietis O. G. kaltinamas pilnoje žmonių gatvėje šaunamuoju ginklu sunkiai sužalojęs praeivį.

Jis taip pat kaltinamas su 18-mete Panevėžio rajono gyventoja M. K. įvykdęs  vagystę iš gyvenamųjų patalpų. Dar du panevėžiečiai sės į kaltinamųjų suolą dėl disponavimo nešaunamaisiais ginklais. Pas vieną pastarųjų per kratą policijos pareigūnai rado visą ginklų arsenalą.

Praėjusių metų rugsėjo 5-osios vakarą, kai Panevėžyje vyko miesto gimtadienio renginiai, judrioje Marijonų gatvėje buvo pašautas žmogus. Manoma, kad vyras, ėjęs su pažįstamu bei jo mažamečiu vaiku, susiginčijo su automobilyje sėdėjusia jaunuolių kompanija.

Vienas iš automobilyje buvusių asmenų išsitraukė nenustatytą šaunamąjį ginklą ir šovė į nukentėjusįjį. Po šūvio automobilis nuvažiavo, o sužeistas į pilvą vyras greitąja skubiai išvežtas į ligoninę. Dėl pažeistų vidaus organų jis buvo kelis kartus operuotas. Vėliau ekspertai nukentėjusiajam nustatė sunkų sveikatos sutrikdymą.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Tyrimui vadovavusio Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Aurelijaus Navicko teigimu, panevėžiečiui O. G. pateikti kaltinimai dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu.

Šūvis paleistas gatvėje esant daugybei žmonių, visai šalia nukentėjusiojo buvo mažametis vaikas.

„Šūvis paleistas gatvėje esant daugybei žmonių, visai šalia nukentėjusiojo buvo mažametis vaikas, todėl tik atsitiktinumo dėka išvengta dar skaudesnių pasekmių“, – sakė prokuroras.

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl šaudymo Marijonų gatvėje, buvo nustatyta, kad tais pačiais metais O. G. galimai įvykdė dar vieną nusikalstamą veiką – su 18-mete M. K. iš šios pažįstamo vyro namų pavogė kolekcinių monetų ir banknotų, kurių vertė – 4 tūkst. 792 eurai.

Kartu su šia pora dėl neteisėto disponavimo nešaunamaisiais ginklais bus teisiami 39 metų D. G. ir 35 metų D. K. Šio namuose kratos metu kriminalistai aptiko 3 vienetus svaidomųjų peilių, kovinę mačetę, šautuvo durklą ir smogiamojo-trupinamojo pobūdžio ginklą tonfą. Pas D. G. buvo rastas kastetas.

Baudžiamasis kodeksas už sunkų sveikatos sutrikdymą numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 12 metų, dėl vagystės iš gyvenamųjų patalpų gresia bauda, areštas, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki 6 metų, o dėl neteisėto disponavimo nešaunamaisiais ginklais numatyta bauda arba areštas.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių