Marijampolės pataisos namų nuteistiesiems permesti telefonai ir metalo pjūkleliai

  • Teksto dydis:

Į Marijampolės pataisos namus per įkalinimo įstaigos tvorą permesti šeši telefonai, įkrovikliai, krovimo laidai ir du metalo pjūkleliai.

Penktadienio naktį, apie 1.45 val., apsaugos posto pareigūnė pastebėjo ir pranešė, kad per įstaigos tvorą į pataisos namų teritoriją pastebėjo nutiestą virvę. Nurodytoje vietoje prie virvės rastas pririštas paketas, akivaizdžiai su virve permestas per mieste esančios laisvės atėmimo įstaigos tvorą.

Pareigūnai išardė paketą ir ten rado draudžiamus nuteistiesiems turėti daiktus, pranešė Kalėjimų departamentas.

Pasak pataisos įstaigų pareigūnų, bandymas perduoti telefonus ir kitas ryšio priemones, uždraustas turėti nuteistiesiems – dažnas, kone kasdienis reiškinys, tačiau pjūkleliai aptinkami rečiau. Bet ir tokių radinių pasitaiko.

„Dar prisimename atvejį, kai išpjovę dalį grotų paspruko iš įkalinimo įstaigos du Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje bausmę atlikinėję nuteistieji, netrukus jie buvo sulaikyti. Bet tuomet kilo klausimų, iš kur nuteistieji galėjo gauti pjūklelį grotoms nupjauti. Tokie neteisėti draudžiamų daiktų perdavimai kaip šiandieninis parodo būdus, kuriais nuteistieji gali įgyti tokių įrankių“, – pranešime sako Kalėjimų departamento viešųjų ryšių specialistė Irmina Frolova-Milašienė.

Kalėjimų departamento Saugumo valdymo skyriaus pareigūnai teigia, kad įstaigose įrengta papildomų priemonių, jog iš įkalinimo įstaigų nebūtų galimybės pasišalinti vien tik perpjovus grotas.

Tačiau įgiję įrankių ir perpjovę vidinių patalpų metalines grotas įstaigų viduje, nuteistieji gali pasidaryti galimybes pereiti iš vienos patalpos į kitą arba, pavyzdžiui, išeiti į pataisos įstaigos teritoriją, į kurią yra galimybė per tvorą permesti draudžiamus daiktus. Tokių atvejų buvo nustatyta įkalinimo įstaigose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių