Marijampolės apskrityje už nelegalius rūkalus atsakomybės sulaukė per 70 žmonių

  • Teksto dydis:

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sausį-kovą administracinėn atsakomybėn už kontrabandines cigaretes patraukė 75 apskrities gyventojus.

Minėtu laikotarpiui policija konfiskavo 25,6 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, jų vertė daugiau kaip 77 tūkst. 861 euras, skelbia Marijampolės apskrities policija.

Iš nelegalios apyvartos paimta beveik 10 tūkst. pakelių cigarečių be banderolių už 27 tūkst. 380 eurų (nurodytų prekių vertė apskaičiuojama pagal jų muitinę vertę, įskaitant privalomus sumokėti mokesčius).

Baudžiamojon atsakomybėn patraukti 5 asmenys, neteisėtai disponavę akcizais apmokestinamos prekėmis, iš jų paimta 15 tūkst. 987 vienetai cigarečių pakelių be banderolių, jų vertė – 50 tūkst. 481 euras.

Administracinė ir baudžiamoji teisena numato, kad kontrabandinės prekės yra privalomai konfiskuojamos. Griežčiausia numatyta bausmė – laisvės atėmimas iki 8 metų, taip pat gabenimo priemonės, kuria kontrabandinės cigaretės buvo neteisėtai gabenamos, konfiskavimas.

Policija primena, jog suteikus vertingą informaciją, galima gauti už tai atlygį.

Siekdami pagerinti policijos ir visuomenės bendradarbiavimą bei užkirsti kelią ekonomikos, verslo tvarkos, finansų sistemos ar korupcinio pobūdžio nusikalstamoms veikoms, kuriomis daroma žala valstybei, pareigūnai ragina gyventojus nelikti abejingus ir, turint vertingos informacijos, kuri padėtų išaiškinti nusikalstamas veikas, apie tai pranešti 112 arba elektroniniu paštu imunitetas@policija.lt.

Suteikus vertingą informaciją policijai apie nusikalstamas veikas, kuriomis daroma žala valstybei (pvz. kontrabanda, neteisėta akcizinių prekių apyvarta, sukčiavimas, neteisėtas praturtėjimas, korupcija ir kt.),

dėl kurios buvo užkirsta, išaiškinta ir nutraukta nusikalstama veika, galima gauti atlygį iki 14 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių