Iš Lenkijos į Lietuvą atvykusiame mikroautobusiuke – Vokietijos ieškoma nusikaltėlė

  • Teksto dydis:

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė į Lietuvą vykusią dvigubą Vokietijos ir Tadžikistano pilietybę turinčią moterį, kurios kaip kaltinamosios nusikaltimu paiešką yra paskelbusi Vokietija, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT). Iš Lenkijos vykusi moteris naudojosi kitai, kur kas jaunesnei, Vokietijos pilietei išduotu vairuotojo pažymėjimu.

Antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Tarnaukos kaimu, kelyje Seinai-Lazdijai, patikrinti sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį mikroautobusą „Mercedes-Benz Sprinter“ lietuviškais numeriais. Pasieniečiai patikrino juo į Lietuvą vykusių asmenų dokumentus.

Tarp keleivių buvo moteris, kontrolei pateikusi 20-ies Vokietijos pilietei išduotą vairuotojo pažymėjimą. Kalvarijos pasieniečiams keleivė pasirodė įtartina, todėl jie ėmėsi papildomų patikros veiksmų. Netrukus išsiaiškinta, kad ši moteris išties yra 37-erių ir turi dvigubą Vokietijos ir Tadžikijos pilietybę. VSAT pareigūnai per Lietuvos ir Lenkijos pasienio, muitinės ir policijos tarnybų bendradarbiavimo centrą Budziske taip pat gavo informacijos, kad šios keleivės kaip kaltinamosios nusikaltimo padarymu paieška yra paskelbta Vokietijoje.

VSAT pareigūnai ją išlaipino iš mikroautobuso, sulaikė ir uždarė į areštinę. „Mercedes Benz Sprinter“ vairuotojui ir kitiems keleiviams leista vykti toliau.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento pagrobimo arba pagrobtojo panaudojimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytajai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių