Lauko virtuvėje - naminės fabrikėlis

  • Teksto dydis:

Rokiškio rajono policijos komisariato pareigūnai Pandėlio seniūnijos Vilkolių kaimo gyventojo sodyboje aptiko naminės fabrikėlį.

Trečiadienio rytą, tikslindami pirminę anoniminę informaciją, nedirbančio, neteisto vietinio gyventojo lauko virtuvėje, surado sukonstruotą ir veikiantį naminės degtinės gaminimo aparatą bei nemažą kiekį žaliavos.

Skaidrus, turintis alkoholio kvapą skystis buvo supilstytas į 20 stiklinių ir plastmasinių butelių įvairiausiomis etiketėmis. Gyvenamajame name surasta plastikinė talpa su naminukės ruošiniu.

Kaip pranešė, fabrikėlio savininkas su atvykusiais pareigūnais nesiginčijo, noriai parodė visus prietaisus ir žaliavą, teigdamas, kad gamyba skirta savo reikmėms, kad tai stabiliausia valiuta kaime, kuria galima atsiskaityti. Surastas aparatas ir skystis išimti, o gamintojas sulaikytas ir naktį praleido areštinėje.

Rokiškio rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 201straipsnį, kuris numato atsakomybę už neteisėtą naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimą, laikymą, gabenimą ar realizavimą.

Vyriškiui gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių