LAT skelbs sprendimą I. Strazdauskaitės nužudymo byloje

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas ketvirtadienį skelbs sprendimą Ievos Strazdauskaitės nužudymo byloje.

LAT šioje byloje išnagrinėjo dviejų iš trijų dėl nužudymo ir kitų nusikaltimų nuteistų pusbrolių Bieliauskų – Karolio ir Manto – kasacinius skundus. Jiems Lietuvos apeliacinis teismas pernai gruodį sugriežtino bausmes ir skyrė, atitinkamai, laisvės atėmimą iki gyvos galvos bei 19-ai metų.

Dėl 2017-aisiais įvykdyto plungiškės I. Strazdauskaitės nužudymo, dviejų plėšimų, turto sunaikinimo bei neteisėto laisvės atėmimo nuteistas buvo ir Leonas Bieliauskas, kuriam buvo skirta laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmė. Jis Aukščiausiajam Teismui skundo neteikė.

Taip pat nagrinėtas ir dėl dalyvavimo plėšime, neteisėto šaunamojo ginklo turėjimo ir dėl jo panaudojimo nuteisto marijampoliečio Algimanto Stankevičiaus skundas. Jam Apeliacinis teismas paskyrė ketverių metų ir dviejų mėnesių nelaisvės.

Dėl pastarųjų nusikaltimų Apeliacinio teismo galutine ketverių metų laisvės atėmimo bausme nuteistas buvo ir kėdainiškis Tomas Zagurskas, tačiau jo skundą Aukščiausiasis Teismas atsisakė priimti.

Nužudytos merginos tėvams Apeliacinis teismas priteisė po 40 tūkst. eurų neturtinės žalos, jos seseriai –  20 tūkst. eurų, o buvusiam sužadėtiniui – 15 tūkst. eurų.

I. Strazdauskaitė buvo nužudyta 2017 metais, kai iš tėvų namų Plungėje išvyko į Vilnių ir netikėtai dingo. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone.

Teisėsaugos duomenimis, inscenizavus eismo įvykį, mergina buvo pagrobta dėl jos vairuoto automobilio, o paskui mirtinai sumušta kastuvu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Iki gyvos galvos,žmogzudzius čigoniukscius

Tai reikia

Tai reikia portretas
Karštą geležį į šikną.. Kad akyse pamatytų vaivorykštę...

adva'Kotas \\\\\\\...//////

adva'Kotas  \\\\\\\...////// portretas
Kada baigs Jurbarko budelio-išgamos bylą,kada atsidurs pas "bachurus" tas gaidys ???.---Kur E'lygio Masiulis ???.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių