Kybartų gyventojai nuteisti už neteisėtą migrantų gabenimą per Lietuvos sieną

Kauno apygardos teismas kaltais dėl neteisėto migrantų gabenimo per Lietuvos sieną veikiant bendrininkų grupėje pripažino tris Kybartų gyventojus.

K. B. ir M. P. skirta 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Anksčiau jau teistai R. A., subendrinus bausmes su anksčiau jai skirta ir neatlikta bausme, skirta 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė bei 4 tūkst. 100 eurų bauda, pranešė prokuratūra.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Jaunutis Vailionis. Tyrimą atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos pasienio rinktinės Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai.

Baudžiamosios bylos duomenimis, 2023 m. rugsėjo 1-osios vėlų vakarą kaltinamasis K. B. neteisėtai per Lietuvos valstybės sieną Joniškio rajone iš Latvijos savo vairuojamu automobiliu pergabeno į Lietuvą nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčius užsieniečius. Į Lietuvą neteisėtai įvežęs migrantus, vairuotojas kurį laiką laukė, kelionę toliau tęsė rugsėjo 3-iosios vakarą.

Kaltinamieji aktyviai neigė savo kaltę.

2023 metų rugsėjo 3-iosios naktį Kalvarijos savivaldybėje policijos pareigūnai sustabdė patikrinimui K. B. ir M. P. vairuojamus du automobilius, viename iš jų rasti neteisėti migrantai.

Bylos duomenimis, priekyje automobiliu „Citroen“ važiavę nuteistieji R. A. ir M. P. lydėjo ir mobilaus ryšio priemonėmis perspėjo migrantus gabenantį nusikaltimo bendrininką K. B., ar šių pasirinktame kelionės maršrute nėra teisėsaugos pareigūnų.

Nustatyta, kad automobilyje „Peugeot“, kurį vairavo K. B., buvo gabenama penkių asmenų šeima – Irano piliečiai – trys vaikai ir du suaugusieji. Vairuotojas už sutartą piniginį atlygį neteisėtus migrantus ketino nugabenti į Lenkiją.

„Kaltinamieji aktyviai neigė savo kaltę, užsieniečius vežęs K. B. nurodė, kad paėmė pavežti pakelėje, šalia Marijampolės, automobilius stabdžiusius asmenis, nesuprato, kad šie užsieniečiai, o nusikaltimo bendrininkai atsitiktinai važiavo paskui ir buvo sulaikyti. Kauno apygardos teismas šia teisiamųjų versija nepatikėjo ir, įvertinęs tyrimo metu surinktų duomenų visumą, tris Kybartų gyventojus pripažino kaltais“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių