Kaltinamasis kokaino byloje nuo savo bylos siekė nušalinti visą Generalinę prokuratūrą

Kaltinamasis kokaino byloje Virgilijus Valius ir jo advokatai nuo bylos siekė nušalinti ne tik kaltinimą palaikantį Generalinės prokuratūros prokurorą, bet ir visą Generalinę prokuratūrą.

Antradienį nušalinimo pareiškimas buvo pateiktas per posėdį Šiaulių apygardos teisme.

V. Valio gynėjai teigė, kad prokuroras Aleksandras Kazakovas šališkas, o kaltinimą palaikant kitiems Generalinės prokuratūros prokurorams jiems gali kilti interesų konfliktas, nes V. Valys bylinėjosi su prokuratūra dėl sugadintos sienos atliekant kratą jo namuose.

Šiaulių apygardos teismo atstovas Vytautas Jončas BNS sakė, kad teismas paskelbė, kad bylą nagrinėja pagal kaltinamojo akto ribas, o dėl Generalinės prokuratūros visų prokurorų nušalinimo nesprendžia, nes įstatyme tai nėra numatyta.

Netenkinus nušalinimo, pradėta V. Valio apklausa.

Klaipėdos rajono gyventojas V. Valius ir du kauniečiai kaltinami bendrininkų grupėje neteisėtai disponavus labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų turint tikslą jas platinti.

Bylos kaltinamajame akte nurodoma, jog nusikaltimas padarytas 2017 metais,  kovo–balandžio mėnesį V. Valius degalinės kavinėje susitiko su dar trim vyrais ir susitarė už 50 tukst. eurų nupirkti daugiau nei vieną kilogramą kokaino. Jis turėjo būti platinamas Skandinavijoje. Buvo sutarta, kad dešimt tūkst. eurų V. Valius sumokės pardavimo metu, likusius 40 tūkst. eurų – po kokaino realizavimo.

Bylos duomenimis, 2017 metų balandį konspiracijos tikslais pasiskolintu automobiliu V. Valius atvyko į Kauną, ten vieno prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje už dešimt tūkst. eurų nupirko šešias uždarytas konservų dėžutes su jose paslėptu kokainu.

Narkotikus V. Valius parsigabeno į Klaipėdos rajone esantį savo gyvenamąjį namą. Kokainą jis iš pradžių paslėpė žemės sklype, o po to ir namo garaže. Narkotikus ten laikė, kol juos per kratą 2017 metų gegužės šeštosios vakarą rado ir paėmė policijos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vardas pavarde

vardas pavarde portretas
ozys oziauskas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių