Jurbarko rajono savivaldybės darbuotojai kaltinami neskaidria veikla: žala siekia 217 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūros prokurorui surašius kaltinamąjį aktą teismui perduota Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos tirta byla. Joje kaltinimai pareikšti septyniems asmenims.

Tarp kaltinamųjų – keturi Jurbarko rajono savivaldybės administracijos darbuotojai: buvusi administracijos direktorė V. R., buvęs jos pavaduotojas D. J. ir kiti du administracijos darbuotojai R. P. ir M. Z.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Jurbarko rajono savivaldybės administracijos darbuotojai, siekdami gauti valstybės biudžeto dotaciją Naujamiesčio pagrindinės mokyklos sporto aikštyno atnaujinimo darbams, piktnaudžiaudami savo įgaliojimais, suklastojo dokumentus, kuriuose imituojamas aikštyno atnaujinimo darbų atlikimas ir pabaigimas.

Jurbarko rajono savivaldybės darbuotojai, žinodami, kad didžiosios dalies mokyklos sporto aikštyno atnaujinimo darbų rangovas neatliko ir faktinių išlaidų nepatyrė, suklastotus dokumentus pateikė Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijai (Švietimo, mokslo ir sporto ministerija – aut. past.).

Tokiu būdu, apgaule gavus subsidiją už realiai nesuteiktus statybos darbus, padaryta didelė, 217 tūkst. eurų žala. Juridinis asmuo, turėjęs atlikti Naujamiesčio pagrindinės mokyklos sporto aikštyno atnaujinimo darbus, yra pradėjęs bankroto procedūras.

Jurbarko rajono savivaldybės administracijos darbuotojai yra kaltinami piktnaudžiavimu, dokumentų klastojimu, kreditiniu sukčiavimu bei kredito, paskolos ar tikslinės paramos panaudojimu ne pagal paskirtį ar nustatytą tvarką.

Statybos techninę priežiūrą vykdžiusiam asmeniui S. B. pareikšti kaltinimai piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu. Juridinio asmens, turėjusio atlikti Naujamiesčio pagrindinės mokyklos sporto aikštyno atnaujinimo darbus darbų vykdytojui A. S. ir šios įmonės komercijos direktoriaus pareigas ėjusiam P. A. pareikšti kaltinimai dėl dokumentų klastojimo ir padėjimo piktnaudžiauti valstybės tarnautojams.

Prokurorui surašius kaltinamąjį aktą, byla perduota nagrinėti Marijampolės apylinkės teismo Jurbarko rūmams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Korupcijus

Korupcijus portretas
O kas Klaipėdoje dedasi, kodėl atsidūręs Klaipėdos dienraštį turiu skaityti apie Jurbarką?

Temide

Temide portretas
Kas tame Jurbarke dedasi? Ar susodins pagaliau nusikaltelius?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių