Jurbarko rajone sulaikyti brakonieriavę žvejai, o Trakų rajone – medžiotojai

  • Teksto dydis:

Trečiadienio naktį Jurbarko rajone aplinkosaugininkai sulaikė brakonieriavusius žvejus, Trakų rajone buvo sulaikyti medžiotojai.

Kaip pranešė Aplinkos apsaugos departamentas, nelegalūs žvejai Jurbarko rajone esančiame tvenkinyje buvo sulaikyti gavus išankstinės informacijos apie įtariamus pažeidimus.

Prie tvenkinio atvykusiems aplinkosaugininkams pasaloje pažeidėjų teko laukti apie šešias valandas. Naktį pareigūnai sulaikė du anksčiau ne kartą už žvejybos taisyklių pažeidimus baustus vyrus.

Tvenkinyje vyrai buvo pastatę keturis tinklus, kurių bendras ilgis siekia 400 metrų. Tinklais jie buvo sugavę 26 lynus, 25 karšius, vieną sterką ir 11 kg karosų.

Brakonieriams ne tik teks sumokėti 120-300 eurų baudą ir atlyginti gamtai padarytą daugiau nei 3,3 tūkst. eurų žalą, taip pat iš jų konfiskuota guminė valtis, tinklai ir neteisėtai sugautos žuvys.

Tą pačią naktį Trakų rajone policijos pareigūnai patikrinimui sustabdė įtartiną iš laukų važiuojantį automobilį.

Automobilio bagažinėje policininkai rado sumedžiotą stirniną.

Gyvūną sumedžiojęs medžiotojas nebuvo užpildęs medžioklės lapo. Iš jo konfiskuotas graižtvinis šautuvas, taip pat jam teks sumokėti nuo 800 iki 1800 eurų dydžio administracinę baudą. Brakonieriui teks atlyginti daugiau nei 1,7 tūkst. eurų gamtai padarytą žalą. 

Automobilį vairavusiam vyrui gresia tokio pačio dydžio bauda, taip pat iš jo konfiskuotas automobilis „Volkswagen Passat“, kuriuo buvo vežamas sumedžiotas laukinis gyvūnas.

Abiem vyrams gresia teisės medžioti atėmimas nuo vienerių iki penkerių metų.

Pirmąją birželio savaitę Aplinkos apsaugos departamentas iš viso sulaukė 521 pranešimo apie galimus pažeidimus.

Pranešimų priėmimo skyriaus darbuotojams apie žvejybos pažeidimus pranešta 44 kartus, apie medžioklės – devynis. Dėl atliekų deginimo kreiptasi 23 kartus, netinkamo atliekų tvarkymo – 26, nuotekų – 20, vandens taršos – 10, pakrantės apsaugos juostų pažeidimų – devynis, oro taršos – 23, neteisėtų kirtimų – 10, nukeltų gandralizdžių – vieną kartą.

Iš viso pirmąją mėnesio savaitę aplinkosaugininkai išžvalgė 125 teritorijas ir surengė 37 reidus. Darbo metu į įvykio vietą jie vyko 73 kartus, ne darbo metu – 38. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių