Joniškio gyventojas įtariamas šešėline prekyba mėsa

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių apygardos valdyba baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame rūkytais mėsos produktais prekiavęs individualios įmonės savininkas iš Joniškio įtariamas apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų apie gautas pajamas teikimu.

Kaip pranešė FNTT, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad įmonės savininkas per devynis mėnesius be apskaitos dokumentų iš šešių Lietuvos mėsos gamintojų – prekybininkų įsigijo daugiau nei 40 tonų įvairių rūkytos mėsos produktų. Dalį produkcijos joniškietis parduodavo Šiauliuose esančiose keturiose savo paties parduotuvėse, o kitą – Pramonės gatvėje įrengtame sandėlyje, kuriame didesnius rūkytų lašinių, dešrų kiekius pirkdavo smulkesni mėsos perpardavinėtojai.

Už perkamą ir parduodamą produkciją buvo atsiskaitoma tik grynaisiais pinigais, o gauta daugiau nei 100 tūkstančių eurų pajamų suma nebuvo įtraukta į individualios įmonės apskaitą. Nuslėpęs šimtatūkstantines pajamas mėsos prekeivis mokesčių administratoriui pateikė melagingus duomenis, todėl išvengė sumokėti beveik 20 tūkstančių eurų pridėtinės vertės ir pelno mokesčių.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, tyrėjų dėmesio neišvengė ir šeši bendrovių vadovai, realizavę mėsos gaminius joniškiečiui be apskaitos dokumentų. FNTT Šiaulių apygardos valdyba atliko šešis nelegaliai mėsos produkciją pardavusių įmonių tyrimus dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie pajamas pateikimo, ikiteisminio tyrimo bylos dėl jų vadovų nusikalstamos veiklos buvo perduotos į teismą.

Dėl dviejų įmonių apgaulingai tvarkytos buhalterinės apskaitos teismas jau yra priėmęs procesinius sprendimus, dėl kitų keturių įmonių sprendimai bus priimti artimiausiu metu.

Ikiteisminį tyrimą dėl Joniškio individualios įmonės savininko nusikalstamos veiklos kontroliavo ir jam vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros antrasis baudžiamojo persekiojimo skyrius. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Joniškio rajono apylinkės teismui.


Šiame straipsnyje: FNTTnusikaltimaiprekyba mėsa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių