Jaunuoliai Šiauliuose už žaislines kupiūras bandė įsigyti alaus ir gumos

  • Teksto dydis:

Šiaulių pareigūnai sulaikė jaunuolius už netikrus pinigus bandžiusius įsigyti alaus ir kramtomosios gumos, trečiadienį pranešė vietos policija.

Iš viso įtarimai dėl netikrų pinigų laikymo ir realizavimo pateikti aštuoniems asmenims, trims iš jų – dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis.

Į rugsėjo pradžioje vykusią miesto šventę prie Šiaulių arenos atvyko šeši jaunuoliai iš Pakruojo.

Alkoholiniais gėrimais šalia koncertų salės prekiavęs latvis pastebėjo, kad tas pats vaikinas keturis kartus iš jo pirko kramtomosios gumos ir vis paduodavo 50 eurų kupiūrą.

Prekeivis apžiūrėjęs banknotus pastebėjo, kad jie netikri. Kai jaunuolis nusipirkti gumos priėjo penktą kartą, latvis jį sulaikė.

Laukiant atvykstančių policijos pareigūnų, toje pat prekyvietėje dirbęs kitas pardavėjas sučiupo šešiolikmetį, kuris už netikrą dvidešimties eurų banknotą norėjo nusipirkti alaus.

Prekeiviai pastebėjo, kad ant kupiūrų buvo užrašyta, jog tai žaidimo pinigai.

Abu sulaikytieji atsidūrė areštinėje, o šešiolikmečio kišenėje pareigūnai rado tris rožines tabletes, įtariama, narkotines medžiagas.

Nusikaltimą tirti pradėję Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai nustatė, kad netikrus pinigus pakruojiškiai įsigijo legaliai – nusipirko iš internetu prekiavusio 29 metų vilniečio.

Jo tinklalapyje skelbta, kad parduodami puikiai atrodantys netikri pinigai įvairiomis kupiūromis, kuriuos galima panaudoti pramogoms.

Šešiolikos ir septyniolikos metų draugai nusipirko šių banknotų ir dar su keliais pakruojiškiais nuvyko į Šiaulius, turėdami tikslą už juos nusipirkti narkotinių medžiagų. Jaunuoliai patraukė į koncertą, kur du jų buvo sulaikyti, kai bandė už prekes atsiskaityti netikrais pinigais.

Pamatę dviejų draugų sulaikymą, likusieji vaikinai pasišalino.

Dalis jų sėdo į taksi automobilį, o už paslaugą atsiskaitė taip pat netikromis kupiūromis.

Pasprukę iš Šiaulių, pakruojiškiai netikrus banknotus ir įsigytas narkotines medžiagas nuvežė pasaugoti vienam Šiaulių rajone gyvenančiam pažįstamam šešiolikmečiui.

Kratos metu pas jį aptiktos 25 netikros dvidešimties eurų kupiūros ir kvaišalai.

Apsilankę pas netikrais eurais prekiavusį vilnietį, tyrėjai iš jo paėmė per pusantro tūkstančio legaliam atsiskaitymui neskirtų įvairaus nominalo kupiūrų. Jas vilnietis įsigydavo iš dviejų elektroninės prekybos tinklapių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algys

Algys portretas
Durneliai,kad kelis kartus pas ta pati ejo,o geriausia tai taskuose pirkti kontrabanda-jie neisdrys pasiskusti!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių