Papasakojo apie Policijos virtualų patrulį: džiaugiamės, kad žmonės įsitraukia

  • Teksto dydis:

Kuriozinė situacija – „Facebook“ kaip netinkamą buvo užblokavęs Policijos virtualaus patrulio paskyrą. Tiesa, neilgam. Tačiau kelias valandas ji buvo nepasiekiama. Taip nutiko Policijos virtualiam patruliui bandant tramdyti Raseinių rajone sužalotos dvejų metų mergaitės motiną keikusius žmones.

Šios istorijos tęsinį LNK pakomentavo Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

– Priminkite žmonėms, kas yra tas virtualus patrulis?

– Yra keli pareigūnai, kurie dirba virtualioje erdvėje. Jie prižiūri elektroninę erdvę, dažniausiai socialinius tinklus. Stebi, kad čia nebūtų daromos nusikalstamos veikos: ar nėra sukčiavimo atvejų, neapykantos kurstymo. Šių pareigūnų darbas – stebėti tokius žmonių įrašus, komentarus, o pastebėjus juos perspėti. Na, o užfiksavus nusikalstamą veiką, – perduoti policijos komisariatui, kur toliau ta medžiaga būtų nagrinėjama.

Visas LNK reportažas vaizdo įraše:

– Šiuo atveju, panašu, taip ir buvo – virtualus patrulis įspėjo žmones, kurie rašė piktus, grasinančius komentarus, bet gavosi juokinga situacija. Puslapis, kuris turėtų prižiūrėti ir drausminti tuos niekadėjus, priešingai – jie užblokavo virtualų patrulį?

– Išties situacija kuriozinė. Gavome pranešimą, kad puslapis yra laikinai apribotas, nes neatitinka tam tikrų „Facebook“ puslapio reikalavimų. Mes automatiškai atrašėme, kad nesutinkame su tokiu pažeidimu ir puslapis vėl buvo atblokuotas. Po kelių valandų jis vėl veikė ir pareigūnai toliau tęsė savo darbą.

Matome, kad puslapis populiarėja. Vis daugiau žmonių apie jį sužino ir talkina.

 

– Ar jums neatrodo absurdiška tokia situacija?

– Na, gal ši istorija ir skamba keistokai, bet suprantame, kad visa tai daroma automatizuotu būdu. Manau, ne žmogus, o robotas visa tai valdo. Suveikus tam tikriems algoritmams ir įvyko toks laikinas nesusipratimas, kuris greitai buvo išspręstas.

– Virtualus patrulis jau veikia, turite kažkokių rezultatų?

– Rezultatai yra skelbiami jų pačių pačių puslapyje. Retkarčiais jie paskelbia, kokių rezultatų pasiekė. Matome, kad puslapis populiarėja. Vis daugiau žmonių apie jį sužino. Labai daug informacijos gavome iš pačių internautų. Džiaugiamės, kad žmonės įsitraukia, praneša apie galimus pažeidimus, nes keliems pareigūnams sukontroliuoti visą elektroninę erdvę ir net keletą socialinių tinklų yra pakankamai sudėtinga. Virtualus patrulis į tai reaguoja. Taigi kaip pats projektas, manome, tai pasiteisino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zinau kas tie virtualus patruliai

Zinau kas tie virtualus patruliai portretas
Vienas be akiu ir pirstu.Kitas be koju ranku ir plauku.O trecias su viena ranka ir su viena koja bet ausu

LR Konstitucija

LR Konstitucija portretas
Žmogus turi :Žodzio ir Nuomones Laisve ! Tai kur ji ?

ai

ai portretas
sukciu tas patrulis nei kiek negaudo, didziausias ju darbas - komentaru cenzura...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių