Išaiškintas nelegalus žvėrienos konservų cechas: aiškinamasi, iš kur gauta mėsa

  • Teksto dydis:

Aplinkosaugininkai su policijos ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) pareigūnais trečiadienį išaiškino Švenčionių rajone veikusį nelegalų žvėrienos konservų cechą, pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Tuo tarpu žvėrieną konservus gaminusiai moteriai tiekę medžiotojai sako, kad konservai buvo gaminami asmeninėms reikmėms.

Pasak aplinkosaugininkų, patikrinimo metu VMVT pareigūnai fiksavo faktą, kad nelegaliame ceche gaminami konservai. Departamento pareigūnai rado 54 vienetus žvėrienos konservų, apie 40 kilogramų žvėrienos ir 34 užšaldytas bebrų uodegas. Rasti konservai ir žvėriena konfiskuoti, aplinkosaugininkai tikrina gautą informaciją dėl brakonieriavimo.

„Nors sodybos savininkė teigė, kad konservus gamina savo reikmėms, pateisinančių dokumentų, iš kur gauta žvėrių mėsa, ji neturėjo. Vėliau prisipažino, kad mėsos gauna iš medžiotojų būrelio“, – skelbia aplinkosaugininkai.

VMVT atstovė Jurgita Savickaitė BNS sakė, kad nors nustatyta, kad šioje vietoje konservai yra gaminami, tačiau patikrinimo metu nebuvo rasta jokių duomenų, kad mėsa ar konservai yra tiekiami į rinką.

Anot jos, neradę tokių duomenų VMVT specialistai negalėjo priimti jokio sprendimo, todėl rastus produktus konfiskavo aplinkosaugininkai.

Švenčionių rajone veikiančio medžiotojų klubo „Smauglys“ pirmininkas Vincas Jocys BNS patvirtino, kad medžiotojai duodavo konservus gaminusiai moteriai mėsos ir teigė, kad dalis jos būdavo naudojama vietinės bendruomenės šventėms, o dalis – asmeninėms reikmėms bei atmetė įtarimus dėl brakonieriavimo.

„Mes duodavom, kadangi ji bendruomenės pirmininkė, bebrų uodegų pririnkdavom, kermošiams visokiems naudodavom paskui išrūkę. Mėsos duodavom, nes mūsų medžioklės plotuose jos namelis. Ji pasigamindavo konservų, ir iš vištienos turbūt, nes vištas laikė ir antis“, – sakė V. Jocys.

„Yra nedraudžiama gaminti, svarbiausia, pardavinėti negalima, o pagaminti gali kiekvienas žmogus“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, mėsą medžiotojai duodavo ir dėl to, kad klube yra tik penki nariai, o jiems leidžiama sumedžioti keturis briedžius ir 16 elnių, tad mėsos turima daugiau nei reikia patiems.

Medžiotojų klubo pirmininkas taip pat svarstė, kad skundas dėl brakonieriavimo galėjo būti pateiktas dėl to, kad moteris gyvena viena, pati nemedžioja.

„Ji su vyru seniai išsituokusi, vyras nebūna, jie ne medžiotojai. Aš manau, kad specialiai čia kažkas, pavydas čia ar sukonfliktavę su kažkuo“, – sakė V. Jocys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaip

Siaip portretas
Dejai gerai per snuki su ta bebro uodega ir apsiramintu pusdurniai madziotojai.

zinantis

zinantis portretas
Ir durnam aisku.kad medziotojai-brakonieriai tiekia tokiems cecheliams zveriena,kiekvieno ju saldytuvai prikimsti zverienos desru,konservu ir kumpiu.Uzdrausti visai komercine medziokle reikia Lietuvoje,nes tie grobuonys maitinasi is visu musu turto,atrankine medziokle gali vykdyti ir kokie nors valstybiniai jegeriai..Medziokle Europoje visada buvo karaliska privilegija,tik sovietmeciu ji issigime i nomemklaturininku ir visokiu prakutusiu verslininkeliu pramoga, i kuria jie dantimis ir nagais isikibe ir seime gina.

Ne vegetaras

Ne vegetaras portretas
Atrodo alkanu jau nebera. Saudyti gyvunus malonumui yra amoralu. Tulas sakys, kad tokios senos tradicijos. Sudicijos, maistas gaminamas pramoniniu budu ir zudyt laukiniu gyvunu nera reikalo. Gerai, kas nera tradiciju zmoniu saudyti. Baznycia palaimintu ir pirmyn.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių