Ilgojo savaitgalio atgarsiai: pareigūnai nubaudė pusantro šimto karantino pažeidėjų

  • Teksto dydis:

Per ilgąjį savaitgalį policijos pareigūnai surašė pusantro šimto protokolų dėl karantino reikalavimų pažeidimų, BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Pasak jo, penktadienį surašyti 53 protokolai, šeštadienį – 52, sekmadienį – 46 protokolai.

Savaitgalį šalyje budėjo sustiprintos policijos pajėgos, pareigūnai stebėjo, kaip laikomasi karantino reikalavimų.

LRT radijui R. Matonis pirmadienio rytą sakė, kad savaitgalį dirbo maždaug trečdaliu daugiau pareigūnų nei įprastai, jie stebėjo masines žmonių susibūrimo vietas.

„Išties tam tikrų pažeidimų, pranešimų apie pažeidimus pareigūnai gavo, tačiau bendrąja prasme vertiname pakankamai neblogai. Nors žmonių masės pakankamai nemažos buvo, žmonės elgėsi pakankamai tvarkingai“, – sakė jis.

Išties tam tikrų pažeidimų, pranešimų apie pažeidimus pareigūnai gavo, tačiau bendrąja prasme vertiname pakankamai neblogai.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, šalyje dirbo apie 800 policijos ir karo policijos ekipažų.

Iš viso nuo tada, kai policija įgijo teisę surašyti administracinio nusižengimo protokolus už karantino taisyklių pažeidimus, nubausta per 2,3 tūkst. asmenų.

Administracinių nusižengimų kodeksas asmenims už tokius pažeidimus numato baudą nuo 500 iki 1 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų. Pirmą kartą skiriama pusė minimalios baudos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

V

V portretas
Vysu pirma patys nepazeidinekit uzsidekit kepures o paskui bauskit kitus jus farai tai baisu

Ernestas Gaidukevičius

Ernestas Gaidukevičius  portretas
Sveiki prašau paaiškinkite kokiu pagrindu jus norite jog žmonės devėtū kaukės kai jos oficialiai pripažintos ne veiksmingomis ir plečiančiomis užkratą. Kaukių atsisakė beveik visos Europos šalys o kai kuriose šalyse už kaukės taikomos administracinės baudos. Kai kuriose šalyse darželiai ir mokyklos net nebuvo uždaryti tai kodėl Lietuvoje jus juos už darėte? Aš turiu gryšti į Lietuvą bet jeigu man lieps dėtis kaukė, oš sveikas esu ir nenoriu susirgti tai kaip man gryšti į Lietuvą kaip jus taip darote nes Europoje kaukių niekas nedėvi ir pavojaus sveikatai nėra o Lietuvoje aš bijosiu kur išeiti jeigu žmonės deves kaukės +37062660005 Kodėl ir kokiu pagrindu jūs verčiate dėti kaukė kai jos pavojingos žmogaus sveikatai ir givybė?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių