Iki gyvos galvos nuteistas Kražių žudikas nuosprendžio neskundė

Iki gyvos galvos už keturių moterų nužudymą Kražiuose nuteistas Rimantas Bekintis neskundė jam paskelbto nuosprendžio.

„Nuosprendžio niekas neskundė, jis įsiteisėjo, byla ruošiama vykdymui“, – BNS trečiadienį sakė Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

R. Bekinčiui nuosprendį sausio 27 d. paskelbė Šiaulių apygardos teismas. Jis nebuvo galutinis – šalys per 20 dienų jį galėjo apskųsti Lietuvos apeliaciniam teismui. Tačiau nei nuteistasis, nei nukentėjusieji šia teise nepasinaudojo.

Teismas nusprendė, kad įkalinimo iki gyvos galvos bausmė yra adekvati padarytam nusikaltimui, kuris buvo ciniškas ir šaltakraujiškas. Moterys nužudytos itin žiauriai, o kaltinamasis dėl savo poelgio neatgailavo ir neatsiprašė.

Nužudymai buvo įvykdyti 2015 metų rudenį Kelmės rajone, Kražiuose.

58-erių metų vyras, 2015 metų lapkričio 2–4 dienomis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir norėdamas jo įsigyti dar, pažįstamų Kražių gyventojų prašė paskolinti pinigų, o jų negavęs ar gavęs per mažai, itin žiauriai nužudė moteris.

Skirtingomis dienomis kaltinamasis įsiprašydavo į pažįstamųjų namus, kur bandydavo gauti pinigų. Moterys, sakydamos, kad neturi paskolinti pinigų ar paskolindamos tik kelis eurus, tapo plėšiko aukomis savo pačių namuose.

Patyrė dideles kančias

Byloje nurodoma, kad R. Bekintis aukas užpuolė siekdamas jas apiplėšti. Medicinos ekspertai konstatavo, kad visos moterys prieš mirtį patyrė dideles kančias.

Bylos duomenimis, vienai moteriai į galvą ir kitas kūno vietas plaktuku buvo suduota ne mažiau kaip 16 kartų. Kita moteris buvo talžoma name rastu kastuvu, spardoma. Ekspertų vertinimu, šiai nukentėjusiajai buvo suduota apie 50 smūgių.

Nukentėjusiems teismas priteisė apie 150 tūkst. eurų turtinės ir neturtinės žalos.

Lietuvoje už nužudymus ir kitus itin sunkius nusikaltimus įkalinimo iki gyvos galvos bausmė yra skirta apie 120 asmenų. Didžioji dalis – 91 – laikomi Lukiškių tardymo izoliatoriuje kalėjime Vilniuje, dar 28 – Pravieniškių pataisos namuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių