Įkalčius slėpti bandęs medžiotojas neišsisuks – gresia tūkstantinė bauda

  • Teksto dydis:

Medžiotojui už naktinio matymo prietaiso naudojimą gresia bauda iki 1,7 tūkst. eurų, penktadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Jo teigimu, medžiotojas sulaikytas Lazdijų rajone.

Pagal rinktą informaciją, miške buvo atliktas patikrinimas ir aptiktas visureigis „Nissan Navara“, medžiotojas aptiktas šalia automobilio buvusiame bokštelyje.

„Asmenį užklupome netikėtai, tad užrakintų bokštelio durų vyras atidaryti neskubėjo, blaškėsi viduje, kol galiausiai įvykdė aplinkosaugininkų teisėtus reikalavimus“, – teigė Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Aringas Janulevičius.

Patikrinimo metu nustatyta, kad medžiotojas priklauso tuose miško plotuose medžiojančiam būreliui – jis turėjo ir pateikė visus dokumentus, tačiau aplinkosaugininkai nustatė, kad asmuo medžiojo su draudžiama priemone – naktinio matymo prietaisu ir jo priedu prie optinio taikiklio.

Bandydamas gudrauti, vyras įkalčius slėpė ant lango rėmo, bet įrodymai kalbėjo patys už save.

„Bandydamas gudrauti, vyras įkalčius slėpė ant lango rėmo, bet įrodymai kalbėjo patys už save ir nelegalia medžiokle norėjusiam užsiimti vyrui beliko tik prisipažinti. Už šį pažeidimą asmeniui gresia administracinė atsakomybė iki beveik 2 tūkst. eurų ir teisės medžioti atėmimas“, – sakė A. Janulevičius.

Medžiotojų bokštelio apžiūros metu taip pat rasta alkoholinių gėrimų, todėl alkoholio matuokliu buvo patikrintas asmens blaivumas ir nustatyta leistina norma – 0,22 promilės girtumas.

Iš medžiotojo aplinkosaugininkai paėmė šautuvą, jo priedus, medžiotojo bilietą ir kitus dokumentus.

Už šiurkštų medžioklės taisyklių pažeidimą asmeniui gresia bauda nuo 600 iki 1700 eurų, medžioklės įrankių ir priemonių konfiskavimas bei teisės medžioti atėmimas nuo trejų iki penkerių metų.


Šiame straipsnyje: medžiotojasbaudaginklas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių