Atliekų surinkėjai konteineryje rado kruviną maišą su nudirtais kailiais

  • Teksto dydis:

Biržuose žiauraus elgesio su katėmis tyrimas baigėsi... paskerstais triušiais. Atliekų surinkėjai konteineryje rado kruviną maišą su penkiais nudirtais kailiais, praneša LNK.

Atliekų surinkėjų greitis – visai kaip konvejeryje. Bet darbininkai spėja ir privalo užmesti akį, kas kiekvieno konteinerio viduje. Toje skuboje Biržų priemiestyje darbininkai vieną dieną aptiko šiurpų radinį, kaip spėjo, su nudirtais katinais.

Darbininkai kailius nufotografavo, bet vaizdas akyse iki šiol.

„Penkių, galimai kačiukų, kailiai nudirti. Vaizdas kraupus, kraujas sunkiasi. Pranešėm vadovybei“, – sakė bendrovės vairuotojas Andrius.

Konteinerio su pasmerktųjų kailiais darbininkai neišvežė. Radinys prilygintas draudžiamoms atliekoms kaip stiklas, tekstilė, statybinės medžiagos.

Kaip spėta, nudirtų kačiukų kailių nuotrauka pasiekė savivaldybę.

„Sunkoka atskirti. Tiesiog kailiukas dėmėtas, nėra kojyčių, nėra galvyčių, sunku pasakyti“, – teigė Jurgita Bruniuvienė, Biržų savivaldybės ekologė.

Paskui nuotrauką tyrinėjo policija, savivaldybės prašymu pradėjo rimtą tyrimą. „Nustatė konteinerio savininką, išsiaiškino visą situaciją, apklausė ir savininką, ir šalia gyvenančius asmenis, nustatė visą eismo eigą“, – pasakojo Panevėžio policijos atstovė Rasa Galkauskienė.

Tyrimas vyko maždaug savaitę. Policija pranešė, kad į konteinerius buvo išmestos ne kačių, o triušių liekanos. Nustatyta, jog šeimininkė triušius papjovė maistui, kailius išmetė į konteinerį, o kai šiukšlių vėžėjai konteinerį su perspėjimu paliko pilną, močiutė juos užkasė savo darže. Kad įsitikintų, ar tikrai buvo ne katės, o triušiai, policija tuos kailius iškasė, apžiūrėjo, įvertino. Tyrimą dėl galimai žiauraus elgesio su gyvūnais tuo ir baigė. Bet žmonių neabejingumą pareigūnai sveikina.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai dabar jau dėl kelių kvailių triušius reikės valgyti su visais kailiais ?

Kirvis

Kirvis portretas
Ar surado iskrypelius?

LLL

LLL portretas
kaip ten bebūtų, nuluptas kailis yra gyvūninės kilmės atliekos - į buitinių atliekų konteinerį mesti negalima. O šiaip, tai triušio kailiukai neblogi - išdirbus galima panaudoti ir šiltiems rūbams siūti
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių