FNTT savaitgalį fiksavo pažeidimus: vieni nesilaikė karantino, kiti dirbo nelegaliai

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) pirmadienį pranešė savaitgalį įvairiuose šalies miestuose patikrinimų metu nustačiusi 101 administracinį nusižengimą ir aštuonis užimtumo įstatymo pažeidimus.

Anot FNTT, daugiausiai pažeidimų – 32 – yra susiję su karantino taisyklių nesilaikymu. Savaitgalį nubausti žmonės viešose vietose nedėvėję kaukių, vykdę karantino metu neleistiną prekybą ir darę kitus pažeidimus. Likę pažeidimai dažniausiai buvo susiję su prekybos tvarka ir netvarkinga buhelterine apskaita.

Didžioji dalis pažeidimų užfiksuoti turgavietėse. Prekeiviai ten bausti už draudžiamą prekybą, saugaus atstumo nesilaikymą, kaukių nedėvėjimą ir buhalterinės apskaitos taisyklių pažeidimus.

Taip pat pareigūnai nustatė aštuonis nelegaliai dirbančius asmenis. Dalyje atvejų dirbantys buvo užfiksuoti asmenys, kurie oficialiai gauna nedarbingumo išmokas.

Informacija apie patikrinimus ir jų metu užfiksuotus karantino pažeidimus FNTT perduos policijai, o apie užfiksuotą nelegalų darbą –  Užimtumo tarnybai, Darbo inspekcijai ir Sodrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Regina

Regina portretas
Stovi biržoj ir be leidimų dirba turguj.

Laikykimės karantino taisyklių

Laikykimės karantino taisyklių portretas
Nelegaliai-"bobutė" krapus pardavinėjo.../?Žmogus būdamas registruotas darbo biržoj,nebeturi jokių teisių.Jei uždirbo šiandien duonai,yra baudžiamas,,,tai tokioj valstybėj ir vargsim...net atsikvėpti neleis..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių