Dvynės pareigūnės – apie profesijos pasirinkimą ir įsimintiną girto vairuotojo kelionę

  • Teksto dydis:

Važiuodamos į gimtadienį jaunos merginos sulaikė kelyje besiblaškantį girtą vairuotoją. Dvynės iš jo atėmė mašinos raktelius ir iškvietė kolegas. Alkoholio matuokliu vyrui nustatytas sunkus – 2,81 promilės girtumas. Su viena iš dvynių kalbėjo LNK žurnalistas Vilius Stankevičius. Ji jam prasitarė, kad policijos veikla sesės susidomėjo dar mokykloje, kai paskatintos bendruomenės pareigūnų įstojo į jaunųjų policijos rėmėjų gretas.

Raseinių komisariato tyrėja Rimantė Mockutė ir jos dvynė sesė Raimonda, Kauno policijos tyrėja, vėlų balandžio 27-osios vakarą nuosavu automobiliu važiavo pas Raseinių rajone gyvenančią draugę.

„Balandžio 27-osios vakarą buvome sugalvojusios su sese nuvažiuoti pas draugę, nes buvo jos gimtadienis. Važiavom apie 24 val. ir jau vykstant iš Raseinių pastebėjome tą galimai neblaivų vairuotoją. Pasitvirtino – neblaivus“, – pasakojo pareigūnė Raimonda Mockutė.

Įtarimų sukėlė neatsargus vinguriavimas kelyje.

„Iš pradžių jis važiavo labai greitai, apie 90–100 km/val. greičiu. Tada staigiai stabdė ir sulėtino greitį iki 30 km/val. Mes galvojome jį apsilenkti, bet mums įtarimą sukėlė, kad jis susimėtė. Sekdamos jį iš paskos pastebėjome, kad jis išvažiuoja į priešpriešinę juostą, vėl grįžta. Tada jau įsitikinome, kad vairuotojas yra neblaivus ir galvojome jį kažkaip susistabdyti. Galvojome, kaip mums tai padaryti, kad jis nepadarytų kokio eismo įvykio ir nenukentėtų kiti žmonės, bet mums nepavyko. Bandėme jį sekti ir galiausiai, kai jis sustojo, atėmėme raktelius ir išsilaipinome jį iš automobilio“, – prisiminė pareigūnė.

Pareigūnė iškart paskambino skubios pagalbos numeriu ir pranešė apie situaciją.

„Pamačiusi vinguriuojantį po kelią automobilį iškart pranešiau 112. Dar net nežinojome tikslios vietos link kur mes važiuojame, laukėme kokio kaimo ženklo, kad praneštume buvimo vietą“, – kalbėjo R. Mockutė.

Vairuotojas buvo akivaizdžiai neblaivus. Pareigūnė nelaukusi ištraukė vyro automobilio raktelius iš spynelės.

„Jis pats sustojo, užgesino variklį. Man ir sesei išlipant iš automobilio jis dar pradėjo riedėti, tai aš bėgau greitai prie automobilio. Jis buvo jau pradaręs vairuotojo durelių langą. Pamačiau, kad tikrai akivaizdžiai neblaivus – iš salono ir nuo asmens sklido stiprus alkoholio kvapas. Pradariau vairuotojo duris ir ištraukiau iš spynelės raktelius. Tada vyras nurodė, kad jis nevairavo, aišku, bet mes viską filmavome, tai viskas įrodyta“, – teigė R. Mockutė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Vyras iškart suprato, kad jį sulaikiusios moterys yra pareigūnės, nors jos nebuvo uniformuotos ir vairavo asmeninį automobilį.

„Iš pradžių vairuotojas pagalvojo, kad mes policijos pareigūnės, galvojo, kad mes čia su tarnybiniu automobiliu, pasisiūlė prasipūsti. Jau ėjo link mūsų automobilio, bet mes jo į savo automobilį nesisodinome. Ne piktybinis jis, nesipriešino, tik nenorėjo sutikti, kad jis vairavo. Kai pasakiau, kad jis filmuojamas, sako „Tai gerai, tada viską pamirštam, galit patikrinti mano blaivumą“, – sakė pareigūnė.

Sesės dvynės nuo pat mažų dienų viską darė kartu, tad nenuostabu, kad ir profesiją pasirinko tą pačią.

„Mes visą gyvenimą kartu: visas veiklas lankėme kartu, vienoje klasėje, viename suole sėdėjome. Mokykloje būnant, gal kokioje dešimtoje klasėje, atvažiavo į mokyklą bendruomenės pareigūnai pristatyti savo veiklą. Mes susidomėjome, sugalvojome pabandyti. Aktyviai dalyvavome Raseinių komisariato bendruomenės pareigūnų veikloje. Bendraudavome su pareigūnais, kas dar labiau suviliojo įstoti į policijos profesiją. Abi įstojome, pasisekė, pabaigėme abi ir dabar dirbame“, – savo ir sesers kelią į policiją prisiminė R. Mockutė.

Sesės dirba skirtinguose komisariatuose.

„Taip susiklostė aplinkybės, kad aš dirbu Kaune, o Rimantė dirba Raseiniuose“, – šypsojosi pareigūnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ooo

ooo portretas
nuostabu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių